ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Αλλαγή φύλου: «Γρίφος» η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Βουλή - Αλλαγή φύλου: «Γρίφος» η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αλλαγή φύλου | Δημοκρατική Συμπαράταξη: Διχασμένες παρουσιάζονται, μέχρι στιγμής, οι θέσεις των 19 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφορικά με την ψήφιση ή μη του νομοσχεδίου για τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας του φύλου, το οποίο συζητείται σήμερα, Δευτέρα (09/10/2017) στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φαίνεται πως ασκούνται πιέσεις από αρκετούς βουλευτές του κόμματος προς τη Φώφη Γεννηματά, ώστε να καταψηφίσει το άρθρο 3, το οποίο αφορά στην αλλαγή φύλου για ενήλικους και ανήλικους.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ξεκαθάρισε: «Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο με την σημερινή του μορφή», ενώ και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους είπε πως θα καταψηφίσει το άρθρο 3, εάν παραμείνει με τη σημερινή του μορφή.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως «από επιστημονικής πλευράς, ένα παιδί 15 ετών δεν είναι σε θέση να λαμβάνει τέτοιες σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του και πρότεινε να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση έως την ενηλικίωσή του και μετά να προχωρά σε διόρθωση φύλου».

Από την άλλη πλευρά, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις, με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να δηλώνει πως θα το υπερψηφίσει.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στις 09:30 της Τρίτης (10/10/2017) αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου να καθορίσει την τελική στάση του κόμματος.

Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αναμένεται να γίνει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενώ νωρίτερα θα τοποθετηθούν επί του νομοθετήματος οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σχετικές ειδήσεις