ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ξέρω τον Παπαδόπουλο από τον Κων/νο Μητσοτάκη - Βουλευτής της ΝΔ ο δικηγόρος του (vid)

Καμμένος: Ξέρω τον Παπαδόπουλο από τον Κων/νο Μητσοτάκη - Βουλευτής της ΝΔ ο δικηγόρος του (vid)

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος, υπεραμυνόμενος της απόφασης για πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι ψεύδους, κατασυκοφάντησης, λασπολογίας, κύριοι της ΝΔ», είπε, επιτιθέμενος με σφοδρότητα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας και για «πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων», τους οποίους, όπως είπε, θα τους αντιμετωπίσει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για μια καθ' όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία και πως δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας.

«Έγινε μια προσφορά για πυρομαχικά που θα πληρώναμε για να τα καταστρέφαμε και τη δέχθηκα», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο δυνατή θα είναι η συνοχή της».

Εξάλλου, επιφύλαξε μία «έκπληξη» - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - για τη ΝΔ που αφορούσε στον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο.

«Εμείς το μόνο που ξέραμε για τον Παπαδόπουλο ήταν ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς και όσον αφορά το ποινικό του μητρώο και τις άδειες που θα έπρεπε να είχε», συνέχισε και πρόσθεσε: «Ναι τον ξέρω, ξέρετε από πού; Από τον κ. Μητσοτάκη, που σήμερα λείπει δεν είναι εδώ».

Στο σημείο αυτό ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1988 είχε αποφασίσει ότι θα έδινε η Εθνική Τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία για να αποπληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς επειδή είχαν σταματήσει να πληρώνονται από τη Σοβιετική Ένωση. Ακόμη, πρόσθεσε ότι το 1991 πήγε αποστολή με 40 επιχειρηματίες στη Ρωσία, μαζί με τον τότε διοικητή της ΤτΕ, κ. Γερμίδη και με την κ. Μπακογιάννη και μαζί ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 67 εκατομμύρια.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ και τον κάλεσε να σηκώσει το χέρι του, για να προσθέσει: «Να δούμε ποιοι έχουν σχέση με τον Παπαδόπουλο».

Τέλος, για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «ο Ανδρέας Λοβέρδος έβγαλε το μεροκάματο με τον Παπαδόπουλο» και ανέφερε ότι επί υπουργίας Φώφης Γεννηματά, ο Παπαδόπουλος είχε υπογράψει σύμβαση με τα ΕΑΣ. «Ξέρετε πότε γνώρισαν τον Παπαδόπουλο στο ΥΕΘΑ; Στο ΥΕΘΑ τον Παπαδόπουλο τον πήγε η Γεννηματά στις 17 Φεβρουαρίου 2014» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή

Δείτε την ομιλία του κ. Καμμένου:

Σχετικές ειδήσεις