ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραφείο Προϋπολογισμού - Βουλή: Στη «Διαφάνεια» η προκήρυξη για τον αντικαταστάτη του Λιαργκόβα

Γραφείο Προϋπολογισμού - Βουλή: Στη «Διαφάνεια» η προκήρυξη για τον αντικαταστάτη του Λιαργκόβα

Αναρτήθηκε την Παρασκευή (15/12/2017) στην κοινοβουλευτική «Διαφάνεια» και την ιστοσελίδα της Βουλής, η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του νέου Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή που θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με συνημμένο αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προέδρου Βουλής (Μέγαρο της Βουλής, ισόγειο, γραφείο 4) από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 από 9:00 έως 20:00. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.

Ο συντονιστής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή θα πρέπει να είναι «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας σε τομείς, που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Γραφείου» και να διαθέτει:

α) πτυχίο Οικονομικών Επιστημών ΑΕΙ ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας,

β) διδακτορικό δίπλωμα, ελληνικού ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ισότιμο της αλλοδαπής, που αποδεικνύει την επιστημονική εξειδίκευση σε συναφή προς το σκοπό του Γραφείου γνωστικά αντικείμενα,

γ) επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών και

δ) άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Ο επικεφαλής του Γραφείου ορίζεται με απόφαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής και αφού έχει προηγηθεί δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η θητεία του Συντονιστή είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί μία (1) φορά. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που, για την πλήρωση της θέσης, απαιτηθεί απόσπαση του οριζόμενου προσώπου, με ανάλογη εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής

Οι αποδοχές του καθορίζονται με απόφαση του προέδρου της Βουλής και είναι ανάλογες των προσόντων του διοριζόμενου προσώπου, με την επιφύλαξη του ορίου του άρθρου 28 παρ. 1του Ν. 4354/2015, ήτοι αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Η άσκηση των καθηκόντων του Συντονιστή δεν είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του καθηγητή Α.Ε.Ι., οποιασδήποτε βαθμίδας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις