ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Βελτιώσεις στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς – Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια

Βουλή: Βελτιώσεις στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς – Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά ή διαταραγμένους ασθενείς.

Εν τω μεταξύ σε βελτιωτική αλλαγή προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επί της επίμαχης τροπολογίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, απαλείφοντας την παράγραφο 2 του σχετικού άρθρου.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι. ΝΔ, ΔΗΣΥ ΚΚΕ ψήφισαν κατά ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

Ειδικότερα, η αρχική παράγραφος προέβλεπε την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ επί της τροπολογίας.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Είναι διακηρυγμένη η θέση μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τη σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις γιορτές ζήτησαν βουλευτές και βουλεύτριες που συμμετείχαν σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή πριν την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την επέκταση του ισχύοντος νόμου που αφορά στην προστασία των συμβολαιογράφων (πέραν των Ειρηνοδικείων) και στα συμβολαιογραφικά τους γραφεία, με αίτημα την συνολική αντιμετώπιση της προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει προς συζήτηση και έγκριση τις νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις για τη θωράκιση και την περαιτέρω ενίσχυση της διακηρυγμένης κυβερνητικής και κομματικής βούλησης για την προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις