ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Βορίδης - Δεν ακούσαμε μισή λέξη για αδικήματα

Προανακριτική Novartis: Βορίδης - Δεν ακούσαμε μισή λέξη για αδικήματα

Για την άποψη της Νέας Δημοκρατίας περί σκευωρίας επιχειρηματολόγησε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis, την Τετάρτη (21/02/2018) στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Περίμενα από τους δύο εισηγητές της πλειοψηφίας να αναπτύξουν την κατηγορία, δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για φαρμακευτική πολιτική».

«Δεν ακούσαμε μισή λέξη για αδικήματα» τόνισε.

Αναφερόμενος, παρόλα αυτά, στη φαρμακευτική πολιτική, έθεσε το ερώτημα «πώς μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη;» και απάντησε: με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα rebate - clawback, το πλαφόν στη συνταγογράφηση, την έκδοση δύο δελτίων τιμών το χρόνο, το μηχανισμό των 3 χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη για την τιμολόγηση. «Τα ψηφίσατε; Όχι» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής, παρατήρησε ότι τα ονόματα των Βενιζέλου, Πικραμμένου, Κουτρουμάνη δεν αναφέρονται πουθενά αλλού, πλην του διαβιβαστικού της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, καθώς εξαίρεσε την απιστία από τα αδικήματα που θα διερευνήσει η Επιτροπή θεωρώντας την παραγεγραμμένη, κατηγορία η οποία σύμφωνα με τον κ. Βορίδη αφορά και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Επίσης, διερωτήθηκε ποιος είναι τελικά ο ρόλος της Επιτροπής και της Βουλής, αν στείλει πίσω στη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση των αξιόποινων αδικημάτων της δωροδοκίας- δωροληψίας.

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ειδήσεις