ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Τι στάση θα κρατήσουν στην ψηφοφορία ΝΔ και ΔΗΣΥ

Προανακριτική Novartis: Τι στάση θα κρατήσουν στην ψηφοφορία ΝΔ και ΔΗΣΥ

Όλα ανοιχτά εξακολουθούν να είναι τα ενδεχόμενα ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φέρονται αποφασισμένοι να επιμείνουν μέχρι τέλους στη μία κάλπη, καταγγέλλοντας «σκευωρία» και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

Εφόσον υπάρξουν δέκα κάλπες, η Πειραιώς εμφανίζεται διατεθειμένη «να μην νομιμοποιήσει» – όπως λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της- αυτή τη διαδικασία. «Η μία κάλπη μας έβρισκε σύμφωνους και θα ψηφίζαμε», σημειώνουν.

Στους διαδρόμους της Βουλής διαρρέονταν πως η απόφαση στην οποία καταλήγουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να παραμείνουν οι γαλάζιοι βουλευτές στην αίθουσα, αλλά να μη συμμετέχουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας. Η στάση αυτή θα συνοδεύεται από την διατύπωση της πολιτικής θέσης πως, η ΝΔ είναι υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει σε βάθος αυτή την υπόθεση.

Η στάση που θα κρατήσει η ΝΔ θα γίνει γνωστή πιθανότατα κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα όλα ανοιχτά είναι και στη ΔΗ.ΣΥ. Πηγές του κόμματος ανέφεραν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποχώρησης από την Βουλή, επιφυλασσόμενοι ωστόσο για την τελική στάση.

Σχετικές ειδήσεις