ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis - Σαμαράς: Δεν ψάξατε για κατηγορούμενους - Τους τοποθετήσατε εσείς οι ίδιοι

Προανακριτική Novartis - Σαμαράς: Δεν ψάξατε για κατηγορούμενους - Τους τοποθετήσατε εσείς οι ίδιοι

Προανακριτική Novartis:Για «άθλιες συκοφαντίες, γελοίο κατηγορητήριο, κακοήθεια και χυδαία και άτσαλη μεθόδευση» έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Ήρθα να καταγγείλω το χυδαίο κατηγορητήριο και τους αυτουργούς που βρίσκονται από πίσω. Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Όταν αποδειχθεί ότι το κατηγορητήριο εναντίον μου είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες για να σπιλώσει τους προηγούμενους».

«Με τη σκευωρία εναντίον μας, κατηγορούν εμάς - που κόψαμε τη φαρμακευτική δαπάνη - αυτοί που όταν ψηφίζαμε τα μέτρα για την μείωση των δαπανών, τα καταψήφιζαν», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

«Ο Φρουζής αποκάλεσε “ανάλγητη” την κυβέρνησή μου, γιατί μείωνα τη δαπάνη για τα φάρμακα. Εσείς από τότε συναντιόσασταν με φαρμακοβιομηχάνους. Τα πήρατε τότε; Ήρθαν τότε οι τροχήλατες βαλίτσες και σε σας;», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Εμείς χτυπήσαμε τη διαφθορά στην Υγεία και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε πλάτες», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας πως από τις ζημιές που παρουσίαζε η Novartis επί ΝΔ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε κέρδη.

«Πρώτα έστησαν τη συκοφαντία, στη συνέχεια άρχισαν να τη διαδίδουν και έντεκα μήνες αργότερα έβαλαν και τους ψευδομάρτυρες», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Δεν ψάξατε για τους κατηγορούμενους, αλλά τους τοποθετήσατε εσείς οι ίδιοι».

«Όλη η υπόθεση έχει τα "δακτυλικά αποτυπώματα" των ηθικών αυτουργών», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας ανέφερε μετά από ένα μήνα καταθέσεων το όνομά του.

«Ήθελαν μόνο να σπιλώσουν πρόσωπα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι έφτασαν στο σημείο να εμπλέξουν το όνομά του στην έρευνα του FBI.

«Έχω δει μόνο δυο φορές τον κ. Φρουζή, παρουσία μαρτύρων, και μόνο θεσμικά», σημείωσε για τις επαφές του με τον πρόεδρο της Novartis Hellas.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «καταθέσεις της πλάκας», αναφέροντας στοιχεία από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε προς τα στελέχη της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας πως «αυτοί πρόσθεσαν το όνομά μου στην υπόθεση».

«Ο ένας "μαρτυριάρης" υπουργός ήξερε τους προστατευόμενους μάρτυρες και ο άλλος "μαρτυριάρης" υπουργός ήξερε τη δικογραφία και είχε βγάλει ήδη απόφαση», σημείωσε ο κ. Σαμαράς για τους κ.κ. Πολάκη και Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν στοχοποιεί κανέναν με τη μήνυσή του, παρά επιθυμεί μόνο να φανεί η αλήθεια.

«Βρισκόμαστε στην Ευρώπη, όπου υπάρχει το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη», τόνισε, σημειώνοντας ότι τα Σκόπια καταδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το γεγονός ότι δικάστηκε πολίτης από «άφαντο προστατευόμενο μάρτυρα».

«Σε όλα θα ευθυγραμμίζεστε με τα Σκόπια; Και για την ονομασία και για τα δικαστικά πραξικοπήματα;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

«Μας παραπέμπουν για παραγεγραμμένα αδικήματα, εγώ όμως τους παραπέμπω για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί», σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ειδήσεις