ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στηρίξτε την πρόταση για Προανακριτική, για να λάμψει η αλήθεια

Βουλή - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στηρίξτε την πρόταση για Προανακριτική, για να λάμψει η αλήθεια

Κυριάκος Μητσοτάκης | Βουλή: Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το απόγευμα της Πέμπτης (08/03/2018) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ώστε διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη.

«Κύρια έγνοιά μου είναι πώς θα κάνουμε καλύτερη την πατρίδα για το καλό των πολιτών. Εσείς, όμως έχετε άλλες προτεραιότητες: αντί να κάνετε τη χώρα ένα απέραντο εργοτάξιο, τη μετατρέπετε σε ένα μόνιμο δικαστήριο για όλα όσα συνέβησαν στο χθες. Θέλετε να παράγετε διαρκώς ένταση και διχασμό. Μόνο που αυτό συνιστά μια αδιέξοδη πολιτική κύριε Τσίπρα και αυτό σας το είπαν και στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Και πρόσθεσε: «Στην υπόθεση της Novartis κρύβεστε πίσω από μια πλειοψηφία, η οποία έχει ημερομηνία λήξης και δεν θέλει να πέσει φως στο σκοτάδι».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεσή του προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για εσάς δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Τα τρία χρόνια που κυβερνάτε ποιους ελέγχους κάνατε; Ποιο κύκλωμα ξηλώσατε; Γιατί δεν προχωρήσατε σε αγωγή κατά της Novartis ζητώντας αποζημίωση; Ποιές άλλες φαρμακευτικές εταιρείες ελέγξατε; Δεν κάνατε απολύτως τίποτα».

Αναφερόμενος στο θέμα της συνταγράφησης, ανέφερε: «Ο αριθμός των συνταγών αυξήθηκε σχεδόν 50%! Από τις 5,3 εκατ. μηνιαίως το 2014, σε 6,3 εκατ. το 2016 και συνέχισαν να αυξάνονται και το 2017. Όχι μόνο δεν νοικοκυρέψατε την κατάσταση, αλλά η υπερσυνταγογράφηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

«Tο μόνο που έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση είναι η επιστροφή των επίορκων λειτουργών της Υγείας στην υπηρεσία τους. Και οι διορισμοί ιδιοκτητών βουλκανιζατέρ στα δημόσια νοσοκομεία, με μόνο κριτήριο ότι είναι πολιτικοί φίλοι του κ. Πολάκη. Αυτή είναι η κατάντια σας!», συνέχισε σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κάντε εκλογές, αν τολμάτε!»

«Ο κ.Τσίπρας, όταν κατάλαβε ότι κατέρρευσε η μεθόδευση περί ποινικών ευθυνών, μίλησε για πολιτικές ευθύνες. Τις πολιτικές ευθύνες τις πιστώνουν ή τις χρεώνουν οι πολίτες με εκλογές. Και επειδή χθες ήμουν στη Ρόδο, σας προκαλώ: Ιδού η Ρόδος, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης. Κάντε εκλογές αν τολμάτε και θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού, για τους καταστροφικούς χειρισμούς στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής σας», είπε σε αυστηρό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στρεφόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Και πρόσθεσε: «Είστε τυχοδιώκτες της πολιτικής και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το είχατε. Αποδείχτηκε με τα ταξίδια στη Βενεζουέλα παρέα με ειδικούς σε offshore. Τους στημένους διαγωνισμούς τηλεοπτικών αδειών, την ανοχή στο λαθρεμπόριο. Τη συμμαχία με βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου & τους μεσάζοντες που ξαναβάλατε στο ΥΠΕΘΑ».

«Να συσταθεί εδώ και τώρα το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων, κάνοντας λόγο για μια «μονίμως απούσα κυβέρνηση από τα εθνικά θέματα».

«Εκφράζω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές του. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και δυσχεραίνει τις ήδη επιβαρυμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ανικανότητα σε όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Αυτό δείξατε από το θέμα των Σκοπίων μέχρι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναρωτιέμαι, συνεχίζετε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού Ερντογάν στην Αθήνα;», είπε.

«Στέλνω ένα σαφές μήνυμα προς όλους: Οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Δεν διεκδικούμε εδάφη από κανέναν, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης. Είμαστε ενωμένοι και έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανέναν ως αδυναμία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συμπλήρωσε δε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Να προχωρήσετε άμεσα στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπως έχουμε προτείνει από το 2016. Για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως συμβαίνει σήμερα με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που έχουν διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα».

Σχετικές ειδήσεις