ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε ΝΔ: Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων

Τσίπρας σε ΝΔ: Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πετύχαμε βιώσιμη λύση για το χρέος, επαναφέρουμε τη σταθερότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε πως η χώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση της εργασιακής νομιμότητας και κανονικότητας. «Σήμερα η ανεργία βρίσκεται στο 18,9 %. Αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει όραμα και σχέδιο και θα αλλάξει την Ελλάδα.

«Αφιερώνω στον Μητσοτάκη τα μέτρα του 4ου Μνημονίου»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αφιέρωσε τα μέτρα του 4ου Μνημονίου στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ότι θα κόψουμε συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το 3ο μνημόνιο, ότι θα φέρουμε 4ο μνημόνιο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε «εμείς αποφασίσαμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου - και τα αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη».

«Το πρώτο ...μέτρο είναι η επιστροφή των αναδρομικών, έρχονται και άλλα, όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι, και θα λέτε ''ναι'' σε όλα όπως λέγατε ''ναι'' σε όλα τα μέτρα του μνημονίου».

«Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μας που εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε», υπογράμμισε, αφήνοντας αιχμές για εκείνους που στην Ευρώπη έλεγαν ότι περνούν καλα οι συνταξιούχοι μας.

«Για να σηκώσεις την οικονομία ψηλά πρέπει να κρατήσεις και την κοινωνία όρθια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ στερείτε στοιχειώδους σοβαρότητας»

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη για όσα εκείνος ισχυρίστηκε με αφορμή τις αλλαγές στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για πολιτική παράδοξολογίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης και επιμένοντας στο πρόσωπο του κ. Βορίδη, του συνέστησε να «πάρει μια τηλεοπτική εκπομπή όπου θα εξηγεί πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα καταργήσουν τα Χριστούγεννα» και καταλήγοντας σημείωσε: «Στερείστε στοιχειώδους σοβαρότητας, γίνεστε γραφικοί», δήλωσε για το αντίπαλο κόμμα ο πρωθυπουργός.