ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό είναι το Ejekt Festival 2012!

Αυτό είναι το Ejekt Festival 2012!

Η αρχική ανακοίνωση για το Ejekt Festival 2012 προκάλεσε το, δικαιολογημένα μεγάλο, ενθουσιασμό καθώς η πρώτη εμφάνιση των εκρηκτικών Kasabian στην Ελλάδα ανεβάζει ψηλά τον πήχη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι.

Η συνέχεια των ανακοινώσεων επιβεβαιώνει τις προσδοκίες, καθώς στο φετινό line-up προστίθενται δύο ακόμα μεγάλα ονόματα: οι James και ο Miles Kane στην πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα!

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν και νέα ονόματα για το Ejekt Festival 2012.

JAMES

Οι James επιστρέφουν στην Αθήνα δύο χρόνια μετά την θριαμβευτική, sold out εμφάνισή τους στο Κλειστό του Tae Kwon Doτου Φαλήρου. Η μουσική του Tim Booth και της παρέας του έχει την μαγική συνταγή που «μιλάει» στο ελληνικό κοινό: κάθε εμφάνισή τους είναι συναυλιακό γεγονός, η πλειοψηφία των ραδιοφώνων της χώρας τους έχει στο playlist, τα τραγούδια τους ακούγονται σε διαφημίσεις.

Η παρακολούθηση μιας συναυλίας τους εξηγεί την λαοφιλίας τους στην χώρα μας: έχουν δεκάδες πασίγνωστα τραγούδια και επί σκηνής παρουσιάζουν ένα show που καταφέρνει πάντα να ξεσηκώνει το κοινό!

Η εμφάνισή τους στο Ejekt θα είναι και η μοναδική που θα κάνουν για το 2012 στην Ελλάδα.

http://www.wearejames.com/

MILES KANE

Ο Miles Kane είναι μια από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες της βρετανικής μουσικής της πρόσφατης δεκαετίας. Με τον AlexTurner (των Arctic Monkeys) δημιούργησαν τους Last Shadow Puppets και με τον καταπληκτικό δίσκο «The Age OfUnderstatement” που κυκλοφόρησε το 2007, κατάφεραν να κάνουν ξανά μόδα στην Αγγλία την μουσική και το στυλ των 60ς και των 70ς!

Και ενώ όλοι περίμεναν τον δεύτερο δίσκο τους, ο Miles Kane έκανε την έκπληξη: κυκλοφόρησε το σόλο ντεμπούτο του «Colour Of The Trap”, το οποίο πρακτικά είναι το δεύτερο άλμπουμ των Last Shadow Puppets!

Άλλωστε τα περισσότερα κομμάτια τα έχει γράψει μαζί με τον Alex Turner. Ο δίσκος έβγαλε μεγάλες επιτυχίες όπως τα singles ‘Inhaler”, “Rearrange” και “Come Closer” και καθιέρωσε τον Miles Kane ως έναν από τους κορυφαιους frontmen της «χρυσής νέας γενιάς» Βρετανών μουσικών (βλ. Adele, Arctic Monkeys, Amy Winehouse, κλπ). Ο Miles Kane θα εμφανιστεί στην σκηνή τουEjekt Festival για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

https://www.mileskane.com/


KASABIAN

Οι Kasabian, το μεγαλύτερο rock συγκρότημα που έβγαλε η Μεγάλη Βρετανία την τελευταία δεκαπενταετία και ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα του ελληνικού κοινού, επιτέλους θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι δίσκοι τους έχουν γίνει πολυπλατινένιοι, τα singles τους παίζονται ασταμάτητα στο ραδιόφωνο, οι εμφανίσεις τους έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο του "κορυφαίου live act" και τα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Mojo, NME, Q, κλπ) τους δίνουν τα σημαντικότερα βραβεία.

Ο λόγος: Days Are Forgotten, Reason Is Treason, L.S.F. (Lost Souls Forever), Shoot The Runner, Empire, Cutt Off, Fire, Goodbye Kiss, Velocipator, Switchblade Smiles και αρκετά ακόμα τραγούδια τους έχουν στιγματίσει τα 00ς.
Οι Kasabian είναι από τα ελάχιστα συγκροτήματα που έχουν καταφέρει να καθιερώσουν τον δικό τους, διαφορετικό ήχο, κάνοντας την ροκ μουσική επιτυχία σε μια εποχή που σχεδόν τίποτα δεν είναι υπερ της.

http://www.kasabian.co.uk/gb/home/

KATZENJAMMER

Οι Katzenjammer είναι Νορβηγίδες, τραγουδούν στα αγγλικά και παίζουν σαν Βαλκάνιες! Η μουσική του Goran Bregovic και του Django Reinhardt είναι το πρότυπό τους, αλλά μπλέκουν μέσα την ποπ, την ροκ και πολλή τρέλλα!

Με τις κιθάρες, τα ακορντεόν, τα ουκελέλε και όλα τα παράξενα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν, στήνουν ένα μοναδικό πάρτυ επί σκηνής, τόσο αγαπητό στο κοινό ώστε να έχουν καταφέρει να περιοδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εμφάνισή τους στο EJEKT 2012 είναι η πρώτη τους στην Ελλάδα και σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλές.

http://www.katzenjammer.no/

Πρόσβαση: Η Πλατεία Νερού βρίσκεται ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley: πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο, ανοιχτό χώρο, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και το Θωρηκτό Αβέρωφ. Η πρόσβαση στην Πλατεία Νερού είναι πολύ εύκολη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς ο χώρος εξυπηρετείται τόσο από το Τραμ όσο και από τα Λεωφορεία. Επίσης, υπάρχει μεγάλο parking 2500 θέσεων.

Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου