ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οχτώ χρόνια χωρίς τη Ρένα Βλαχοπούλου

Οχτώ χρόνια χωρίς τη Ρένα Βλαχοπούλου

Στις 29 Ιουλίου 2004, η μεγάλη μας ηθοποιός Ρένα Βλαχοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή! Μια γυναίκα, που χάρισε απλόχερα το γέλιο με το μοναδικό της ταλέντο. Μια γυναίκα με εκπληκτική φωνή, που καθιερώθηκε μόνο από το ταλέντο της και ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή.

Γεννημένη το 1923, στην Κέρκυρα, η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου, τελείωσε το Ωδείο Δραματικού Συλλόγου στην Αθήνα. Εργάστηκε σε ζαχαροπλαστείο και όταν ήταν 16 ετών, γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου.

Το 1939 ήρθε στην Αθήνα και μετά όλα πήραν το δρόμο τους! Εκείνος που τη σύστησε ως το μεγάλο ταλέντο, ήταν ο Μίμης Τραϊφόρος.

Οι ταινίες διαδέχονταν η μια την άλλη και η Ρένα Βλαχοπούλου έγινε η ηθοποιός που όλοι λάτρεψαν. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ οι ατάκες της πέρασαν στην κινηματογραφική ιστορία.

Πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις ταινίες - ορόσημο του ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Κάτι να καίει», «Ένα κορίτσι για δύο», «Η χαρτοπάιχτρα», «Ραντεβού στον αέρα» και η «Κόμισσα της Κέρκυρας» είναι ελάχιστες από τη λίστα των ταινιών, στις οποίες πρωταγωνίστησε με τεράστια επιτυχία.

Στα 81 της χρόνια έφυγε χορτασμένη από αγάπη και αναγνωρισιμότητα. Ήταν μια καλλιτέχνης με ήθος και αξιοπρέπεια, που ποτέ δεν προκάλεσε και δεν απασχόλησε με τις επιλογές της προσωπικής της ζωής!

Θυμηθείτε την...