ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βίντεο : Η τελευταία μεγάλη συνέντευξη του Παύλου Μάτεσι

Βίντεο : Η τελευταία μεγάλη συνέντευξη του Παύλου Μάτεσι

Tον Λογοτέχνη, Θεατρικό Συγγραφέα και Μεταφραστή σημαντικών έργων Παύλο Μάτεσι φιλοξένησε η δημοσιογράφος Σοφία Τσιλιγιάννη στην εκπομπή «ΕΛΛΗΝΕΣ» στη ΝΕΤ η οποία παρουσίαζε τη ζωή και το έργο μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας μας, ανθρώπων που ασχολούνται με τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Μέσα από την εκτενή συνέντευξη που της παραχώρησε ο μεγάλος δημιουργός , η οποία σημειωτέον είναι και η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση, παρουσιάστηκαν τα βιογραφικά του στοιχεία, τα πρώτα βήματα στο χώρο της συγγραφής που ξεκίνησαν αργά και έγιναν αιτία να εγκαταλείψει την τραπεζική καριέρα, η διεθνής αναγνώριση και καταξίωση στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα των μυθιστορημάτων του, στα χαρακτηριστικά και το ύφος τους, στα έντονα συναισθήματα, που προκαλεί η γραφή του.

Στη συνέχεια, ο Λογοτέχνης μίλησε για τις επιρροές του, τα ανεξάντλητα όρια της δημιουργικής του ελευθερίας, την ανάγκη του για ανατροπή και υπέρβαση στις πλοκές των βιβλίων του.

Βεβαίως δεν παρέλειψε να καταθέσει την άποψη του για το θάνατο, την ευτυχία, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη δυσκολία επικοινωνίας στη σύχρονη εποχή.

Εξέφρασε ακόμη τις μουσικές του προτιμήσεις, το θαυμασμό του για ξένους καλλιτέχνες, την απογοήτευση για τη στασιμότητα της ελληνικής μουσικής.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάπτυξη διαδραστικής σχέσης συγγραφέα και κοινού, στην εξέλιξη της τέχνης και τον τρόπο έκφρασής της από τους 'Ελληνες δημιουργούς.

Στην εν λόγω συνέντευξη , προβλήθηκαν πλάνα από την ΜΑΔΡΙΤΗ και την περιήγηση της δημοσιογράφου και του λογοτέχνη στα ωραιότερα σημεία της.

Παρακολουθήστε ακόμη ένα ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει πώς μια θεατρική ομάδα στις Βρυξέλλες ανέβασε έργο του Μάτεσι τον Φλεβάρη του 2011.