ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ελληνικής χαρακτικής στο Λονδίνο

Έκθεση ελληνικής χαρακτικής στο Λονδίνο

Έκθεση Ελληνικής Χαρακτικής από τη Συλλογή Γιάννη Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο

Στα πλαίσια των επίσημων εορταστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το α' εξάμηνο 2014, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Βρετανία και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 23 Μαΐου στην 12 Star Gallery, στο Europe House, έδρα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) στο Λονδίνο, έκθεση Ελληνικής Χαρακτικής από επιλεγμένα έργα της Συλλογής Γιάννη Παπακωνσταντίνου , με τίτλο "Modern Greek Printmaking - selected works from the Yannis Papaconstantinou Collection".

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης αυτής, μόνον κατόπιν πρόσκλησης της Κομισιόν, θα γίνουν την Παρασκευή 9 Μαίου κατά τον επίσημο εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Λονδίνο, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην Ελληνική Προεδρία, με παρουσία πολλών επισήμων και πρεσβευτών όλων των χωρών της Ε.Ε. στο Λονδίνο. Τη Δευτέρα 12 Μαΐου θα γίνουν και τα «ανοικτά» εγκαίνια (private view) για το ευρύτερο φιλότεχνο κοινό του Λονδίνου.

Συλλογή Γιάννη Παπακωνσταντίνου θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και σήμερα αριθμεί 1.100 έργα από 250 Έλληνες καλλιτέχνες του 19ου και 20ου αιώνα.