ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Fringe Festival επιστρέφει

Το Fringe Festival επιστρέφει
Smile in the Mind είναι το σύνθημα του φετινού Athens Fringe Festival που πραγματοποιείται για...

Smile in the Mind είναι το σύνθημα του φετινού Athens Fringe Festival που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, αλλά και σε άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της πόλης, όπως τον χώρο Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι, τον χώρο πολιτισμού @Ρουφ και το θέατρο Eliart.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση σε συνεργασία με το Edinburgh Festival Fringe, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο.

«Πρόκειται για ένα συμμετοχικό πανηγύρι Τέχνης και Δράσης, χωρίς επιμελημένο περιεχόμενο, με βασική του αρχή να παραμένει ανοιχτό σε όλους χωρίς διάκριση. Πιστεύουμε στον δυναμισμό και την δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών και των ομάδων κοινωνικής δράσης και υπάρχουμε για να παρέχουμε ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης του έργου και της δράσης τους. Τελικός στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς και η δημιουργία νοήματος στη ζωή μας, μέσα από τη δημιουργία, την επικοινωνία, τη συμμετοχή, την καλλιτεχνική ζύμωση και την κοινωνική δικτύωση» αναφέρει ο πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού, Σύνθεση, και πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Νέρης.

Το πρόγραμμα του φετινού Fringe περιλαμβάνει και ένα διώροφο λεωφορείο, με το οποίο ορισμένοι από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του φεστιβάλ θα γυρίζουν σε όλη την διάρκεια του, τους δρόμους της Αθήνας και θα κάνουν διάφορες δράσεις.

Tο πρώτο Fringe Festival διοργανώθηκε στο Εδιμβούργο το 1947, σαν αντιπαράθεση από ορισμένους καλλιτέχνες που δεν έγιναν δεχτοί να συμμετέχουν στο ήδη διάσημο φεστιβάλ της πόλης. Εξήντα τέσσερα χρόνια μετά το αποτέλεσμα είναι 2 εκατ. επισκέπτες στο Fringe και 500.000 στο επίσημο φεστιβάλ του Εδιμβούργου, ενώ τo «fringe format» έχουν ήδη υιοθετήσει πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.