ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζουντ Λο και Ούμα Θέρμαν στο φεστιβάλ Καννών

Τζουντ Λο και Ούμα Θέρμαν στο φεστιβάλ Καννών
Αέρα Χόλυγουντ θα έχει το φετινό φεστιβάλ Καννών, καθώς εκτός από τις πολλές...

Αέρα Χόλυγουντ θα έχει το φετινό φεστιβάλ Καννών, καθώς εκτός από τις πολλές πρεμιέρες, που αναμένεται να φέρουν στο κόκκινο χαλί της γαλλικής Ριβιέρα πλήθος διάσημων σταρ, Τζουντ Λο και την Ούμα Θέρμαν θα «πλαισιώσουν» τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Λο και Θέρμαν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, στην ταινία Gattaca. Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής - με πρόεδρο τον Ντε Νίρο - ανακοινώθηκαν την Τετάρτη και περιλαμβάνουν: την Κινέζα Νανσούν Σι, την ηθοποιό Μαρτίνα Γκάσμαν από την Αργεντινή, τον Νορβηγό συγγραφέα και δημοσιογράφο Λιν Ούλμαν, τον Γάλλο σκηνοθέτη Ολιβιέ Ασαγιάς, τον σκηνοθέτη Τζόνι Το από το Χονγκ Κονγκ και τον Μαχάματ Σαλέχ Χαρούν από το Τσαντ.

Η κριτική επιτροπή είναι εκείνη που θα επιλέξει την ταινία που θα λάβει τον Χρυσό Φοίνικα. Ανάμεσα στα φιλμ που διαγωνίζονται είναι το The Tree of Life του Τέρενς Μάλικ, καθώς και οι νέες ταινίες των αδελφών Νταρντέν, του Λαρς Φον Τρίερ, του Νάνι Μορέτι και του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 11 Μαΐου με την προβολή της ταινίας Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Γούντι Άλεν.