ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόρινθος: 1η Αυγούστου ξεκινά το 12ο φεστιβάλ Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας»

Κόρινθος: 1η Αυγούστου ξεκινά το 12ο φεστιβάλ Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας»

Από 1 έως 10 Αυγούστου θα διεξαχθεί το 12ο φεστιβάλ Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Στο φετινό φεστιβάλ, θεσμό πλέον για την πόλη, συμμετέχουν δέκα θεατρικές ομάδες, που θα διαγωνιστούν πάνω σε έργα από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν στο διαγωνιστικό μέρος εννέα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα τα οποία αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα παραστάσεων του φεστιβάλ έχουν ως εξής:

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα παρουσιάζει την «Γέρμα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου η Θεατρική Ομάδα Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας» Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το έργο, «Η καρδιά ενός σκύλου» του Μιχαήλ Μπουλκάνωφ.

Την Κυριακή 3 Αυγούστου, η θεατρική Ομάδα Σαλαμίνας θα παρουσιάσει τον «Ο κατά φαντασία ασθενής» του Μολιέρου.

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, η Δημοτική θεατρική Ομάδα Βορείων Τζουμέρκων «...δι' αυτόν τον λόγον...» - Κ.Δ. Κρυστάλης Ηπειρώτης Πρόσφυξ Ποιητής, του Ιωάννη Σανετελέ.

Την Τρίτη 5 Αυγούστου το θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας

Θα παρουσιάσει, «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξιπερί.

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου το Δημοτικό Θέατρο Δήμου Ίλιου Αττικής παρουσιάζει το έργο «Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Καπετανάκη.

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου η θεατρική Ομάδα Διακοπτού θα παρουσιάσει το έργο «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζ. Πρίσλεϊ

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης με το έργο «Τα ρούχα του Βασιλιά» του Γιάννη Καλατζόπουλου

Το Σάββατο 9 Αυγούστου η θεατρική Ομάδα Δίστομου «Θεατροφρένεια» θα παρουσιάσει το έργο, «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βίσνιεκ και τη τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Κυριακή 10 Αυγούστου, το Κορινθιακό θέατρο «Βασίλης Ρώτας» εκτός διαγωνισμού θα παρουσιάσει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Η αυλή των Θαυμάτων».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 31 Ιουλίου θα παρουσιαστεί μια προφεστιβαλική παράσταση με το έργο «Πινόκιο» από τη θεατρική ομάδα Λουγκόζ Ρουμανίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόλλων» - Θέατρο Περιγιαλίου.

Παράλληλα στο φουαγιέ του θεάτρου, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου θα δοθεί παράσταση κουκλοθεάτρου και θα φιλοξενηθεί εργαστήριο κουκλοθέατρου από τον Σουηδό κουκλοπαίχτη Στέφαν Μπιόρκλουντ.

Διαβάστε επίσης:
Από σήμερα στους κινηματογράφους: οι νέες ταινίες (video)