ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν το Σάββατο οι εργασίες του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων

Ξεκινούν το Σάββατο οι εργασίες του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων

Ξεκινούν σήμερα, Σάββατο 26 Ιουλίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρίπολης, οι εργασίες του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων, που οργανώνει η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία, την προεδρία της οποίας έχει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αυστραλίας.

Στο συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου και είναι αφιερωμένο στη «γενιά του αύριο» και τους απόδημους λογοτέχνες, θα συζητηθούν το παρόν και το μέλλον του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, το μέλλον του Ελληνισμού της Διασποράς στο μεταίχμιο της κρίσης, οι προοπτικές του ΣΑΕ και ο απόδημος ελληνισμός στην Ευρώπη και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως φορέας προσέλκυσης Αρκάδων ομογενών φοιτητών και επιστημόνων. Επίσης θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν το Αρκαδικό Χωριό, την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Αρκαδίας, αλλά και θέματα πολιτισμού, όπως η αναστύλωση του ναού της Αλέας Αθηνάς στην Τεγέα.

Ήδη, έχουν φτάσει στην Τρίπολη τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς και πολλά μέλη από τους πρωτοβάθμιους ομογενειακούς συλλόγους.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας, Χρήστος Τσιμόγιαννης, αναφέρει για το 8ο συνέδριο: «Σκοπός όλων μας είναι η διατήρηση, η ενίσχυση και η ανάδειξη των δεσμών με την ιδιαίτερη πατρίδα μας, προκειμένου οι επόμενες γενιές να εξακολουθήσουν να πορεύονται αδελφωμένες και αποφασισμένες να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα από τα δυσκολότερα σταυροδρόμια της ιστορικής της διαδρομής».

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία θα βραβεύσει αρκετούς ομογενείς, μεταξύ των οποίων είναι η ομογενής από την Αυστραλία Γιαννούλα Γκουντάνη, για την πρόσφατη δωρεά του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, και ο Δημήτριος Αποστολόπουλος, ευεργέτης του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Διαβάστε επίσης:

Οι επιστήμονες της Κρήτης συνάντησαν τον Κρητικό διευθυντή της Google