ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη: Ο Σ. Καργάκος στην κάμερα του Newsbomb για τον τάφο και τον Μέγα Αλέξανδρο

Αμφίπολη: Ο Σ. Καργάκος στην κάμερα του Newsbomb για τον τάφο και τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο Σαράντος Καργάκος μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb και τη Μαρία Γιαχνάκη και εξηγεί γιατί είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι στην Αμφίπολη «κρύβεται» ένας ελληνικός θησαυρός ανεκτίμητης αξίας για τον ελληνισμό

Για την δυσεξιχνίαστη προσωπικότητα της Ολυμπιάδας μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δεν θα άφηνε το λείψανο του παιδιού της στα χέρια του Πτολεμαίου μίλησε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος στο Νewsbomb.

«''Τον «αήττητο παίδα'' που δεν χάρηκε, θα έκανε τα πάντα να τον φέρει στην Μακεδονία» τονίζει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Η Ολυμπιάδα ήταν γυναίκα σκληρή, που την έτρεμε ο Φίλιππος, την έτρεμε ο Αλέξανδρος. Πιστεύετε ότι αυτή η γυναίκα δεν θα έβρισκε τρόπο να φέρει τον Αλέξανδρο στην Μακεδονία με τόσες ανταλλαγές που γινόταν εκείνη την εποχή;»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Γιαχνάκη ο κ. Καργάκος αναφέρεται ακόμη και στο ότι και αν δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο τάφος θα μπορούσε να είναι του Φιλίππου ή μια νεκρόπολη.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για όσους καπηλεύονται είτε τις συνθήκες, είτε τα ευρήματα, ενώ επιτίθεται σθεναρά σε όσους σχολιάζουν κακόψυχα , όπως λέει χαρακτηριστικά, τις απόψεις ιστορικών για το θέμα που έχουν μελετήσει αλλά και συγγράψει στο παρελθόν.

Κάνει έκκληση να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος όσον αφορά στην επιτήρηση και φύλαξη του μνημείου αλλά να βρεθούν Έλληνες χορηγοί ώστε να βοηθήσουν σε αυτό το έργο που θα φτάσει την Ελλάδα ψηλά όσο και οι άλλες ανασκαφές.

Και καλεί όλους τους Ελληνες να είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Σαράντου Καργάκου στο Newsbomb TV και τη Μαρία Γιαχνάκη:

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Σημαντικά αναμένεται να είναι τα νέα ευρήματα

Ποντάρουν στον τάφο της Αμφίπολης για να «καπελώσουν» τον Τσίπρα

Αμφίπολη: Οι Άγγλοι και η φωτογραφία που κάνει θραύση στα social media!

Φάκλαρης για Αμφίπολη: Περιμένουμε κάποια σημαντικά ευρήματα ακόμη

Αμφίπολη: Μπήκαν στο τρίτο δωμάτιο του αρχαίου τάφου

Αμφίπολη: Συνάντηση της Λ. Μενδώνη με δημοσιογράφους