ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

CNN για Αμφίπολη: «Η Ελλάδα ελπίζει να φέρει ανάσα στην οικονομία ο αρχαίος τάφος»

CNN για Αμφίπολη: «Η Ελλάδα ελπίζει να φέρει ανάσα στην οικονομία ο αρχαίος τάφος»

Το ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης, προκάλεσε για ακόμη μια φορά τα σχόλια των διεθνών μέσων. Το CNNσε εκτενές του ρεπορτάζ κάνει λόγο για «ανάσα στην ελληνική οικονομία».

Όσο προχωρούν οι ανασκαφές το ενδιαφέρον για τα νέα ευρήματα αυξάνεται όπως και τα ερωτήματα που δημιουργούνται.

Το ενδιαφέρον έχει ξεπεράσει πλέον τα ελληνικά σύνορα, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν την ανακάλυψη με εκτενή ρεπορτάζ και σχετικές αναφορές.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες, το δίκτυο CNN, αναφέρθηκε στο γιγάντιο ψηφιδωτό που ήρθε στο «φως». Στο ρεπορτάζ του συνέδεσε τα εντυπωσιακά ευρήματα του με την ελληνική οικονομία.

«Ανάσα στην οικονομία»

Μεγάλη αναφορά στο ψηφιδωτό και τα μέχρι τώρα ευρήματα έκανε το CNN στο ρεπορτάζ του. Συγκεκριμένα το δίκτυο αναφέρει: «Λίγες ημέρες πριν, σε παρουσίαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώθηκε από τους ειδικούς ότι τα οστά που βρέθηκαν στον τάφο της Βεργίνας είναι του βασιλιά Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όσο η Ελλάδα κοιτά στο παρελθόν της για να κάνει βήματα μπροστά σε έναν καιρό κρίσης, ετοιμάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πολιτιστικό μπρα ντε φερ: την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι αφαιρέθηκαν παράνομα και ζητά τον επαναπατρισμό τους».

Το CNN αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας, συνδέοντας το θέμα με τα γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Τρεις επιφανείς δικηγόροι έφτασαν στην Ελλάδα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί η νομική οδός για την επιστροφή των Γλυπτών. Και είναι λίγοι εκείνοι που θα τραβήξουν περισσότερο την προσοχή από την 36χρονη Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία προσφάτως έγινε σύζυγος του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ».

Μάλιστα αναφέρεται και στις προ μηνών δηλώσεις του Κλούνεϊ, όταν τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην χώρα μας: «Και ο ίδιος ο Κλούνεϊ είχε προκαλέσει έκπληξη όταν τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία του "Μνημείων Άνδρες", τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Αμάλ Αλαμουντίν δεν ασχολείται πρώτη φορά με το ζήτημα, καθώς το 2011 είχε εμπλακεί σε σύνταξη έκθεσης, και τώρα, με το υψηλό προφίλ της και μετά τον γάμο της με τον Κλούνεϊ, αναμένεται να προσελκύσει περαιτέρω το διεθνές ενδιαφέρον για τις ελληνικές αρχαιότητες».

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Αύριο η μεγάλη μέρα - Θα αποκαλυφθεί το μυστικό;

Αμφίπολη: Στο δάπεδο του τάφου κρύβεται το μυστικό