ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική Ατζέντα: Εκδηλώσεις στην Αθήνα

Πολιτιστική Ατζέντα: Εκδηλώσεις στην Αθήνα

Γκαλά όπερας, Σαρλό, Πηνελόπη Δέλτα, Μαρία Κηλαηδόνη, θέατρο, συναυλίες, πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, σήμερα, Κυριακή 26/10/2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, η New Star, ο κινηματογράφος Αλκυονίς και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Μνήμης και Τιμής για τον μεγάλο συγγραφέα, στον κινηματογράφο που ανοίγει τις πόρτες του μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τα αθηναϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, εγκαινιάζοντας τον κινηματογράφο «Αλκυονίδα», θα διεξαχθεί το πρώτο κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελλάδα για τον Νίκο Καζαντζάκη όπου θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, «Zorba the Greek» η ταινία των τριών Όσκαρ σε σενάριο/σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, «Ο Τελευταίος πειρασμός» του Μάρτιν Σκορτσέζε και «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Ζυλ Ντασέν με τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη. Κινηματοθέατρο Αλκυονίς : Ιουλιανού 42-46 και Αριστοτέλους , Πλ. Βικτωρίας, τηλέφωνο: 2108815402. Εισιτήρια: 7ευρώ, Παιδικό - φοιτητικό/ άνω των 65 & Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια 5ευρώ, για ανέργους 3ευρώ, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων 10ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Για την έναρξη των εκδηλώσεων του κύκλου «Απογεύματα στο φουαγέ», η Εθνική Λυρική Σκηνή προτείνει ένα γκαλά όπερας με αποσπάσματα έργων σημαντικών συνθετών και τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών που συμμετέχουν στις φετινές παραγωγές του θεάτρου. Συμμετέχουν: Ειρήνη Τσιρακίδου (μεσόφωνος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος) και Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος). Θέατρο Ολύμπια : Ακαδημίας 59, τηλέφωνο: 210 3612461, 210 3643725. Στις 18:00. Γενική είσοδος: 5ευρώ.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΑΤΡΟ

"ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ"
Το Θέατρο της Ημέρας αφιερώνει τη φετινή, θεατρική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα (περίοδο 2014 -15) στην πρωτοπόρο, Ελληνίδα λογοτέχνιδα Πηνελόπη Δέλτα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιάσει στην παιδική του σκηνή το θεατρικό παιχνίδι - παράσταση με τη συμμετοχή των παιδιών, «Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα». Η παράσταση, της οποίας τη θεατρική και παιδαγωγική επιμέλεια έχει η Ανδρομάχη Μοντζολή, θα παρουσιάζεται στο κοινό από την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Θέατρο της Ημέρας : Νικολάου Γεννηματά 20, Γκύζη, τηλέφωνο: 210 6929090. Εισιτήρια: 9ευρώ για παιδιά, 7ευρώ για ενήλικες, ομάδες από 5 άτομα (ενήλικες και παιδιά).

"Ο ΣΑΡΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ"
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση «Ο Σαρλό και το κορίτσι» της Ελευθερίας Αλεξοπούλου και του Θανάση Αποστόλου. Μια πρωτότυπη παιδική παράσταση που συνδυάζει παντομίμα, ταχυδακτυλουργικά και μουσικές της δεκαετίας του '30, με ήρωα τον μεγαλύτερο κωμικό της ιστορίας, τον Τσάρλι Τσάπλιν. Ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν και στις καθημερινές περιπέτειες του Σαρλό για επιβίωση και αναζήτηση νέων φίλων. Πολυχώρος Vault : Μελενίκου 26, Γκάζι, τηλέφωνο: 2130356472, e-mail: vaulttheatre.gr@gmail.com. Εισιτήρια- Γενική είσοδος: 10ευρώ, Ανέργων: 8ευρώ (Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ).

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΛΙΚΑ
Οι πιο γνωστοί ρυθμοί του 20ού αιώνα πρωταγωνιστούν σ' αυτό το μουσικό - εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα, όπου μικροί και μεγάλοι παίζουν μουσική με καθημερινά αντικείμενα, αλλά και το ίδιο τους το σώμα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα καθημερινό αντικείμενο όπως συσκευασίες από αλουμίνιο ή πλαστικό, μπουκάλια, χαρτόκουτα μικρά και μεγάλα κ.α. Παρουσίαση: Αλέκος Χρηστίδης-κρουστά, Αντώνης Λαδόπουλος-σαξόφωνο, Αλέξανδρος Ορφανός-πιάνο, Μάνος Λούτας-μπάσο. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Αεροπόρου Αριστοτέλη Μωραΐτη, Π. Φάληρο. Στις 11:30. Είσοδος ελεύθερη. Συμμετοχή με προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org.

DIMITRI VASSILAKIS NEW ORIGINALS WITH MEMBERS OF "THE NEXT STEP QUINTET"
Νέα κομμάτια του Δημήτρη Βασιλάκη και υλικό των Νext Step σε μια δυναμική βραδιά με το νέο αίμα της ελληνικής τζαζ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 , Θησείο, τηλέφωνο: 2103234095. Είσοδος: 5ευρώ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό). Σε τραπέζι: 8ευρώ(Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό).

Η ΜΑΡΙΑ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ GOODFELLAS ΣΤΟ NIXON
Κάθε Κυριακή βράδυ στις 20:00 στη μουσική σκηνή του Nixon Bar η Μαρία Κηλαηδόνη παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό live, ερμηνεύοντας διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών από την americana, country, folk, και blues σκηνή (όπως τραγούδια των Norah Jones, Ray Charles, Bob Dylan, κ.ά.), καθώς και κάποιες πρώτες δικές της συνθέσεις. Μαζί της το συγκρότημα Goodfellas. Nixon : Αγησιλάου 61Β, Γκάζι, τηλέφωνο: 210 3462077. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.