ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξενικά το «Πολιτιστικό καλοκαίρι» στην Τρίπολη

Ξενικά το «Πολιτιστικό καλοκαίρι» στην Τρίπολη
Τα καλά του φοράει ο δήμος Τρίπολης, καθώς το βράδυ ξεκινούν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις...

Τα καλά του φοράει ο δήμος Τρίπολης, καθώς το βράδυ ξεκινούν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Τρίπολης 2011». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση και το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Τρίπολης, με χορηγό επικοινωνίας το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης.

«Φέτος άργησε να κλείσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, εξαιτίας της εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτης, με το οποίο συγχωνεύτηκαν όλοι οι προϋπάρχοντες φορείς οκτώ Δήμων, σε μια νέα κοινωφελή επιχείρηση κι ένα νέο νομικό πρόσωπο στο Δήμο Τρίπολης με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου, οπότε κι άρχισε η οργάνωση του φεστιβάλ» διευκρινίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μιλτιάδης Κοκκινάκος.

Όλες οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ είναι με οικονομικό εισιτήριο και η επιβάρυνση για τους οργανωτές έχει περιοριστεί λόγω και οικονομικής κρίσης στο 1/4 περίπου των περσινών εξόδων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Την Πέμπτη 7 Ιουλίου ώρα 21.00, ''Οθέλλος'' του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Παρασκευή 8 Ιουλίου ώρα 21.00, ''Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα'' των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Κυριακή 10 Ιουλίου ώρα 21.00, ο Χορευτικός Σύλλογος ''ΤΕΓΕΑ'' με την υποστήριξη του Στασινοπουλείου Ιδρύματος παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου με ελεύθερη είσοδο κοινού.

- Τετάρτη 13 Ιουλίου ώρα 21.00, ''Με τα Δόντια'' του Θόρντον Ουάιλντερ από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο θέατρο Ριζών Τεγέας με ελεύθερη είσοδο κοινού.

- Παρασκευή και Σάββατο 15 & 16 Ιουλίου ώρα 21.30 ''Πλούτος'' του Αριστοφάνη από τη Νεανική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Κυριακή 17 Ιουλίου ώρα 21.00, ''Μαρινέλλα - το Μιούζικαλ'' των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

- Παρασκευή 22 Ιουλίου ώρα 21.00, ''Έλληνες έτοιμοι για όλα'' από το Θέατρο Δυτικής Αττικής στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου με ελεύθερη είσοδο κοινού.

- Παρασκευή 22 Ιουλίου ώρα 21.00, παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών του Πάνου Καπετανίδη στο θέατρο Λεβιδίου με ελεύθερη είσοδο κοινού.

- Σάββατο 23 Ιουλίου ώρα 20.00 στο Βαλτέτσι Δημοτικά τραγούδια. Παρουσίαση δίτομου έργου - Γλέντι στον Πλάτανο με ελεύθερη είσοδο κοινού.

- Τρίτη 26 Ιουλίου ώρα 21.00, ''Τα κορίτσια με τα μαύρα'' των Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Δευτέρα 1 Αυγούστου ώρα 21.00, ''Εκείνος κι Εκείνος'' με τους Τάσο Χαλκιά και Πάνο Σκουρολιάκο στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Τετάρτη 3 Αυγούστου ώρα 21.00, ''ΟΥΣΤ Κοπρίτες...'' Σατιρική επιθεώρηση με τον ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Παρασκευή 5 Αυγούστου ώρα 21.00, ''ΑΛΑΝΤΙΝ'' Παιδικό μιούζικαλ από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Δευτέρα 8 Αυγούστου ώρα 21.00, ''Εκκλησιάζουσες'' του Αριστοφάνη διασκευή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Τετάρτη 10 Αυγούστου ώρα 21.00, ''Άμλετ'' του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο σύγχρονο πρόσωπο του Άμλετ, στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Πέμπτη 11 Αυγούστου ώρα 21.00, ''Λυσιστράτη'' του Αριστοφάνη με Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιώργο Παρτσαλάκη, στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

- Παρασκευή 12 Αυγούστου ώρα 21.00, ''Ο ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ'', από τον Θίασο της Γιούλης Ηλιοπούλου στην πλατεία της Κανδήλας με ελεύθερη είσοδο κοινού.

- Παρασκευή 26 Αυγούστου ώρα 21.00, ''Ανθρώπινη φωνή'' από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.