ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνια επιστολή του ανιψιού του Χίτλερ

Σπάνια επιστολή του ανιψιού του Χίτλερ

Ο μοναδικός ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ ήθελε διακαώς να πολεμήσει κατά του θείου του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή όμως δεν του επιτρεπόταν να καταταγεί στο στρατό των ΗΠΑ, έστειλε μια συγκινητική επιστολή στον τότε Αμερικανό πρόεδρο, Φραγκλίνο Ρούσβελτ.

Ο Ουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ εγκατέλειψε τη Γερμανία το 1939, όταν ξέσπασε ο πόλεμος και πήγε να ζήσει σε συγγενείς του στη Νέα Υόρκη.

Αφού η αίτηση κατάταξης στον αμερικανικό στρατό απορρίφθηκε λόγω της οικογενειακής του σχέσης με τον επικεφαλής του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας, ο Ουίλιαμ Πάτρικ έστειλε ένα γράμμα στον Ρούσβελτ, το 1942.

«Είμαι ανιψιός και ο μόνος απόγονος του κακόφημου καγκελάριου και αρχηγού της Γερμανίας, ο οποίος σήμερα προσπαθεί να σκλαβώσει τους ελεύθερους χριστιανικούς λαούς της γης. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, θέλω να πολεμήσω και γι' αυτό να με δεχτείτε δίπλα στους φίλους και συντρόφους μου, σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την ελευθερία», γράφει ο ανιψιός.

Η επιστολή έφτασε στα χέρια του Χούβερ, του διαβόητου επικεφαλής του FBI, ο οποίος έδωσε την έγκριση για να καταταγεί.

Ο Ουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ υπηρέτησε στο Ναυτικό των ΗΠΑ το 1944, αποστρατεύθηκε όμως τρία χρόνια αργότερα λόγω τραυματισμού.