ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο σε μουσικούς του δρόμου «για έρανο χωρίς άδεια»

Πρόστιμο σε μουσικούς του δρόμου «για έρανο χωρίς άδεια»

Το πρωί του Σαββάτου μια μουσική γιορτή γεμάτη χαρά στήθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας με απρόβλεπτο όμως φινάλε...

Είχε τίτλο Busking Musicians Walk, όπου αρκετοί μουσικοί προσκαλούσαν το κοινό να περπατήσει από την αρχή της οδού Λήδρας και στους...... παρακείμενους δρόμους, όπου έπαιζαν μουσική διάφορα μουσικά σχήματα.

Όλα ήταν καλά μέχρι την εμφάνιση της Αστυνομίας! Δυο αστυνομικοί πλησιάζοντας τους μουσικούς των Monsieur Doumani, θέλησαν να τους συλλάβουν γιατί η επαιτεία απαγορεύεται!

Η μουσική γιορτή επισκιάστηκε με πρόστιμο της αστυνομίας 85 ευρώ με κατηγορία “Έρανος χωρίς άδεια”. Μια κλήση που γράφτηκε σε χαρτί προστίμου για παράνομη στάθμευση.

Σε επικοινωνία με το μουσικό σχήμα Monsieur Doumani, δήλωσαν: «Το ό,τι έγινε δεν είναι προσωπικό θέμα αλλά πλήγμα προς τον πολιτισμό. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτή τη στάση και θα συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική παντού. Ψηλά τα όργανα!»

Να αναφέρουμε πως οι πλανόδιοι μουσικοί είναι ένα συχνό φαινόμενο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και το να αφήσεις χρήματα όταν παίζουν μουσικοί δεν είναι ελεημοσύνη αλλά ένας τρόπος να ευχαριστήσεις για την μουσική τους και είναι προαιρετικό!

Πηγη: showbiz.com.cy