ΚΟΣΜΟΣ

Σύμβολα της Μασονίας σε κυβερνητικό κτίριο του Μέριλαντ

Σύμβολα της Μασονίας σε κυβερνητικό κτίριο του Μέριλαντ

Η έδρα της IRS στο New Carrollton, στο Μέριλαντ είναι ένα κυβερνητικό κτίριο το οποίο, παρά το γεγονός ότι κατασκευάζονται με δημόσιους πόρους, περιέχει τέχνη που αναφέρεται σε μυστικές κοινωνίες.

Η είσοδος στα κεντρικά γραφεία της IRS φρουρείται από δύο μαύρες και λευκές κολόνες κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας μάρμαρο όπου τα χρώματα τους μας παραπέμπουν σε μασονικά πατώματα, και το έργο ολοκληρώνεται με τα λευκά χέρια.

Μεταξύ των δύο πυλώνων είναι μια σκοτεινή μασονική πυραμίδα με ένα μεταλλικό επιστέγασμα στην οποία είναι γραμμένο "Εμείς οι άνθρωποι". Τι σημαίνουν όλα αυτά και ποιόν αντιπροσωπεύουν; Παρακάτω έχω μια περιγραφή: "Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι τα τεράστια, λευκά χέρια από μάρμαρο στην κορυφή κάθε στήλης που θυμίζουν τα λευκά γάντια που συμβολίζουν τα "καθαρά χέρια" των μασόνων. Το έργο του 1997 ονομάζεται "Vox Populi", το οποίο λατινικά σημαίνει για "τη φωνή του λαού." Το χέρι με τον αυξημένο αντίχειρα (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) αντιπροσωπεύει τη συζήτηση, το επιχείρημα, το χέρι ενός ομιλητή που εκφέρει τη γνώμη του. Το χέρι με την ανοιχτή παλάμη αντιπροσωπεύει την πράξη της ψηφοφορίας ή της λήψης ενός όρκου.»

Πηγη ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ