ΚΟΣΜΟΣ

Η ομογένεια της Μελβούρνης αποκτά Πολιτιστικό Κέντρο

Η ομογένεια της Μελβούρνης αποκτά Πολιτιστικό Κέντρο

Σύντομα θα αρχίσει η κατεδάφιση του κτιρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, στο κέντρο της Μελβούρνης, στη θέση του οποίου θα ανεγερθεί ο Κοινοτικός Πύργος, 15 ορόφων.

Σε πολυσέλιδο αφιέρωμα του «Νέου Κόσμου» για το υπό ανέγερση Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Μελβούρνης αναφέρεται ότι οι τέσσερις πρώτοι όροφοι του νέου κτιρίου θα διατεθούν για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας, στόχος του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτιστικών αναγκών της ομογένειας από τη μια, και από την άλλη η προβολή της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς προς την ευρύτερη κοινωνία της Μελβούρνης, παράλληλα με τη συνέχιση της ελληνικής παρουσίας στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία ανάγεται στη δεκαετία του 1950.

Οι υπόλοιποι 11 όροφοι θα εξασφαλίζουν τα απαραίτητα έσοδα που απαιτούνται για την υλοποίηση των σκοπών αυτών. Στο ρετιρέ θα υπάρχει ελληνικό εστιατόριο με φαντασμαγορική θέα το κέντρο της Μελβούρνης.

Παράλληλα με την εξυπηρέτηση των αναγκών της ομογένειας, το Πολιτιστικό Κέντρο θα λειτουργεί και ως χώρος προβολής των επιτευγμάτων του ελληνικού έθνους στους τομείς των γραμμάτων, της φιλοσοφίας και της τέχνης στην τρισχιλιετή ιστορία του, που αποτελούν το υπόβαθρο του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

Αυτοί οι σκοποί θα επιτυγχάνονται με σειρά εκθέσεων, εκπαιδευτικών, πνευματικών, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, με θεατρικές παραστάσεις, και την προβολή ταινιών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, και εξοπλισμένους με σύγχρονες εγκαταστάσεις και πολυμέσα.

Η Ελληνική Κοινότητα, ως ο αρχαιότερος συλλογικός φορέας της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης, με τον Κοινοτικό Πύργο δημιουργεί την υποδομή που απαιτεί ο αναβαθμισμένος ρόλος της και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών της ομογένειας, όπως αυτές διαμορφώνονται στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.