ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς ηλεκτρικό και γκάζι πολλοί τα Χριστούγεννα και στην Αυστραλία

Χωρίς ηλεκτρικό και γκάζι πολλοί τα Χριστούγεννα και στην Αυστραλία

Οι εταιρίες παροχής ηλεκτρισμού και γκαζιού, έχουν καταφύγει στον εύκολο τρόπο να αναγκάσουν τους καταναλωτές που καθυστερούν να πληρώσουν το λογαριασμό. Μετά από μια ειδοποίηση και προθεσμία λίγων ημερών, κόβουν το ηλεκτρικό ή το γκάζι, βυθίζοντας νοικοκυριά στο σκοτάδι. Οι διακοπές στο γκάζι έχουν αυξηθεί κατά 50% μέσα σ’ ένα χρόνο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου Βασικών Υπηρεσιών, 24.000 νοικοκυριά στη Βικτώρια είδαν το ηλεκτρικό να κόβεται, μια άνοδος της τάξης 30% μέσα σ’ ένα χρόνο, ενώ 20.000 έμειναν για ένα διάστημα χωρίς γκάζι, μια αύξηση της τάξης του 50%.

Ο υψηλός αριθμός διακοπής του ρεύματος ή του γκαζιού στην ίδια διεύθυνση και στο ίδιο όνομα, δείχνει ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα σε πάρα πολλά νοικοκυριά σήμερα με την πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού και του γκαζιού έγκαιρα.

Οι εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και γκαζιού καταφεύγουν στον εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο της διακοπής, αντί να δώσουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους με δόσεις.

Οι εορτές των Χριστουγέννων δεν θα αποτελέσουν σίγουρα εξαίρεση. Πολλοί, ως φαίνεται, θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς φως ή και ορισμένοι χωρίς γκάζι.