ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην Πρόεδρος της Αλβανίας υπογράφει υπόμνημα για το "Τσάμικο"

Πρώην Πρόεδρος της Αλβανίας υπογράφει υπόμνημα για το "Τσάμικο"

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Αλφρέντ Μοϊσίου είναι ο πρώτος "επίσημος" που υπογράφει το υπόμνημα που έχει συνταχθεί από την οργάνωση "Τσαμουριά" και αφορά την επίλυση του "Τσάμικου Ζητήματος".

«Εγώ στηρίζω το υπόμνημα για το Τσάμικο και όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να τη στηρίξουν. Αυτό είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι κάτι εθνικιστικό. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζητάμε τα δίκαια που μας έχουν απαγορευθεί» - είπε ο Μοισίου, σύμφωνα με τα Βορειοηπειρώτικα.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Ardian Tana τόνισε πως η πρώτη υπογραφή σε αυτό το υπόμνημα βάλθηκε από έναν απ' τους πιο "θορυβώδεις" πολίτες για το δίκαιο των Αλβανών της "Τσαμουριάς", την εποχή που κατείχε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2005 ματαιώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Αλβανίας Κάρολος Παπούλιας και Αλφρεντ Μοϊσίου στους Αγίους Σαράντα, εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που δημιούργησαν διαδηλωτές της οργάνωσης «Τσαμουρία» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση. Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα πως η "αυθόρμητη" διαδήλωση της οργάνωσης «Τσαμουρία» ήταν σε πλήρη γνώση και στήριξη του Αλβανού ΠτΔ Α.Μοϊσίου.

Το υπόμνημα είναι μια προτοβουλία της οργάνωσης με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών προς στήριξη του ψηφίσματος του κατέθεσε το τσάμικο κόμμα PDIU στην Αλβανική βουλή.