ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό αεροπλάνο προς τη Κριμαία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω

Τουρκικό αεροπλάνο προς τη Κριμαία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω

Τουρκικό αεροσκάφος με πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Συμφερόπολη της Κριμαίας, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης και επέστρεψε πίσω, λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου, όπως ανέφερε το ΤΡΤ Haber TV.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους ενημερώθηκαν για την κατάληψη του αεροδρομίου, όταν το αεροπλάνο έφθασε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένοπλες δυνάμεις με καλυμμένα τα πρόσωπά τους παραμένουν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Κριμαίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας αυτής.

Ορισμένα δημοσιεύματα υποδεικνύουν ότι οι ένοπλοι άνδρες που άνδρες που κατέλαβαν στο αεροδρόμιο, νόμιζαν ότι ένα αεροπλάνο μετέφερε δυνάμεις διαμαρτυρομένων και είχε προσγειωθεί εκεί. Άλλες θεωρίες υποδεικνύουν ότι ήθελαν να κόψουν την πορεία του νέου υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Ανάκοφ και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας, Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο, να φθάσουν στην Κριμαία, σημειώνει το δημοσίευμα των «ειδήσεων της Κριμαίας».

Η ιστοσελίδα 'Νόβοστι Κριμαία' αναφέρει ότι έχουν καταληφθεί και τα δύο αεροδρόμια της Κριμαίας από ενόπλους χωρίς διακριτικά και καμουφλαρισμένους με υπόνοιες ότι πρόκειται για δυνάμεις του ρωσικού στρατού, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε επίσης

Hurriyet: Την Κριμαία θέλει να επισκεφτεί ο Νταβούτογλου