ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά ελικόπτερα πέρασαν σήμερα τα σύνορα της Ουκρανίας (βίντεο)

Ρωσικά ελικόπτερα πέρασαν σήμερα τα σύνορα της Ουκρανίας (βίντεο)

Η κρατική υπηρεσία Φύλαξης των Συνόρων της Ουκρανίας, ενημέρωσε σήμερα, ότι κατά τη διάρκεια του πρωϊνού οι συνοριοφύλακες κατέγραψαν, περίπου δέκα ρωσικά ελικόπτερα να πετούν πάνω στην περιοχή Κέρτς σε ύψος ενός χιλιομέτρου και να εισέρχονται στην Ουκρανία.

«Στο αεροδρόμιο Kacha πέταξαν τρία ελικόπτερα για τα οποία είχε κατατεθεί η αντίστοιχη αίτηση, τα άλλα ελικόπτερα διέσχισαν τα σύνορα της Ουκρανίας, παραβιάζοντας τις διμερείς συμφωνίες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι το πρωί της Παρασκευής έγινε μια προσπάθεια να εμποδιστούν από την υπηρεσία φύλαξης των συνόρων στη Σεβαστούπολη ενός ρωσικού ναυτικού αποσπάματος.

«Περίπου 30 ένοπλοι άνδρες χωρίς διακριτικά στα ρούχα τους με τέσσερα αυτοκίνητα έφθασαν στη Σεβαστούπολη, όπου έγινα αντιληπτοί από την ακτοφυλακή. Οι συνοριοφύλακες τους αναγνώρισαν ως στρατιώτες της 810ης ναυτικής ταξιαρχίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Στρατοπέδευσαν πριν από το σημείο ελέγχου και στη γύρω περιοχή τοποθετήθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές», όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Επίσης η πυραυλάκατος «Ιβανόβετς»-« Ивановец» αγκυροβόλησε ανοικτά στην ακτή έξω από τους παραλιακούς δρόμους του κόλπου Μπαλακλάβα (Балаклавской) και ισχυρίστηκαν ότι αγκυροβόλησε λόγω βλάβης του κινητήρα, αναφέρει η ουκρανική πηγή.

Διαβάστε επίσης

Τουρκικό αεροπλάνο προς τη Κριμαία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω

Hurriyet: Την Κριμαία θέλει να επισκεφτεί ο Νταβούτογλου