ΚΟΣΜΟΣ

Αποκεφάλισαν γυναίκα γιατί ήταν Χριστιανή

Αποκεφάλισαν γυναίκα γιατί ήταν Χριστιανή

Μέλη της οργάνωσης Al Shabaab αποκεφάλισαν μια μητέρα δύο κοριτσιών και την ξαδέρφη της στη ΝΔ Σομαλία επειδή ότι ήταν χριστιανοί.

Συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου στην πόλη-λιμάνι Barawa στην περιοχή Lower Shebelle οι εξτρεμιστές κάλεσαν τους κατοίκους στο κέντρο της πόλης για να παραβρεθούν στην εκτέλεση της 41χρονης μητέρας Sadia Ali Omar και της 35χρονης ξαδέρφης της Osman Mohamoud Moge.

Οι κόρες της Omar ηλικίας 8 και 15 ετών ήταν μάρτυρες της τραγικής σκηνής του αποκεφαλισμού της μητέρας τους. Η πιο μικρή κραύγαζε και καλούσε σε βοήθεια ώστε κάποιος να παρέμβει και να σώσει την μητέρα της.

Οι αντάρτες του Al Shabaab υποσχέθηκαν να απαλλάξουν την χώρα από τους οπαδούς του Χριστού που συγκεντρώνονται μυστικά εγκαταλείποντας το ισλάμ στη Σομαλία. Τους τιμωρούν με θάνατο και δεν είναι η πρώτη τραγική περίπτωση εκτέλεσης Χριστιανών.

Στην Κένυα ο πληθυσμός αποτελείται κατά 83% από χριστιανούς σύμφωνα με το Operation World ενώ στη Σομαλία είναι περίπου και το 100% μουσουλμάνοι. H oργάνωση θεωρείται ότι έχει 7.000 με 9.000 μαχητές.

Πηγη exapsalmos.gr

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Χριστιανοί καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα επειδή κοινώνησαν