ΚΟΣΜΟΣ

Γ.Γ. του NATO: «Η Βουλγαρία έχει βασικό ρόλο στην περιοχή»

Γ.Γ. του NATO: «Η Βουλγαρία έχει βασικό ρόλο στην περιοχή»

Η Βουλγαρία έχει έναν βασικό ρόλο στην περιοχή και η περιοχή αυτή είναι κλειδί για το NATO, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Η Ρωσία πρέπει να τελειώσει με την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, να αποσύρει τα στρατεύματά της και να επιστρέψει πάλι στην αξιοπιστία. Εμείς δεν θέλουμε να απομονώσουμε τη Ρωσία, αλλά η ίδια η Ρωσία έχει απομονωθεί και κάθε μέρα που περνά η απομόνωση μεγαλώνει, είπε ο Ράσμουσεν.

«Είμαστε συμμαχία δημοκρατικών χωρών και κύριο μέλημα του NATO είναι να προστατεύσει την ένωσή μας από κάθε απειλή. Έχουμε λάβει νόμιμα μέτρα για την ενίσχυση της υποστήριξής μας από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα και είναι απολύτως σαφές ότι οι ενέργειές μας αυτές είναι απολύτως σύμφωνες με τις διεθνείς δεσμεύσεις μας και τις ρυθμίσεις μας με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ράσμουσεν προσθέτοντας «έχουμε ενισχύσει τη στήριξη προς την Ουκρανία. Παροχή βοήθειας είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε στη Μολδαβία, τη Γεωργία και άλλους εταίρους».

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους, δήλωσε:

«Καλώ τη Ρωσία να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας, να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα της Ουκρανίας και να προβεί σε έναν συγκεκριμένο διάλογο, με σεβασμό στην κυριαρχία της Ουκρανίας.

«Συμβάλαμε στις επιχειρήσεις στο NATO, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε και στο μέλλον, είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι, κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Ο πρωθυπουργός και ο Ράσμουσεν συμφώνησαν ότι η σταθερότητα δεν είναι δεδομένη μια πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Βουλγαρία: Η συνεργασία με τη Ρωσία θα φέρει ανάπτυξη