ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ετοιμάζει Κολοσσαίο με λιοντάρια στην Κριμαία!

Πούτιν: Ετοιμάζει Κολοσσαίο με λιοντάρια στην Κριμαία!

Το Κολοσσαίο της Κριμαίας, ανάλογο του ρωμαϊκού Κολοσσαίου, σχεδιάσει να φτιάξει ο διευθυντής του πάρκου λιονταριών «Ταϊγκάν» στην περιφέρεια Μπελογκόρσκι!

Στα φιλόδοξα σχέδια του Ολέγκ Ζουμπκόφ είναι ένα Κολοσσαίο που θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις με τα λιοντάρια σε πρωταγωνιστικούς ρόλους! Το αρχαιοπρεπές κτίριο θα κτιστεί σε ένα χώρο 25 στρεμάτων, δίπλα στο πάρκο- σαφάρι και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 5-6 χρόνια. Θα έχει υψος 21 μέτρα και 180 μέτρα διάμετρο και θα έιναι χωρητικότητας 5.000 θεατών.

Αρχικά ο χώρος προοριζόταν για πάρκινγκ, όμως τα σχέδια άλλαξαν. Όπως λέει ο Ζουμπκόφ «θα δημιουργήσουμε ένα πιστό αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης, το οποίο θα πλαισιωθεί με εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα με σουβενίρ και είδη δώρων αλλά και με ξενοδοχεία. Το πιο σημαντικό όμως έιναι ένα υπόγειο τούνελ που θα συνδέει το Κολοσσαίο με το πάρκο ‘Ταϊγκάν” από όπου θα περνούν τα λιοντάρια για να φτάσουν στην αρένα! Ακριβώς όπως έμπαιναν στο Κολοσσαίο την εποχή των Μονομάχων! Μόνο που τώρα θα είναι για θεατρικά σόου. Τα λιοντάρια δεν πρόκειται να πληγωθούν – κάθε άλλο».

Εκτός από τα σόου με τα λιοντάρια το Κολοσσαίο θα φιλοξενεί συναυλίες και μουσικές παραστάσεις, ενώ χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία η αρένα θα μπορεί να μεταμορφωθεί σε πισίνα που θα φιλοξενεί και σόου με δελφίνια.

Το πάρκο λιονταριών «Ταϊγκάν» καλύπτει έκταση 30 στρεμμάτων στους πρόποδες της χερσονήσου της Κριμαίας και φιλοξενεί πάνω από 50 λιοντάρια που ζουν σε συνθήκες φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης

Η ιστορική ομιλία Πούτιν στο Κρεμλίνο για την επανένωση με την Κριμαία