ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη αυτοκριτική του Ντράγκι!

Η απίστευτη αυτοκριτική του Ντράγκι!

Με μία συγκινητική και πολύ «πραγματική» περιγραφή ξεκίνησε την ομιλία του ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά την διάρκεια δείπνου της Μπούντεσμπανκ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φραγκφούρτης.

Μπροστά στην αφρόκρεμα της γερμανικής οικονομίας, ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ξεκινά κάπως πρωτότυπα την ομιλία του.

«Παρατηρώ ότι οι σκελετοί γύρω μας δεν έχουν καρδιά. Αυτό μου θυμίζει ένα ανέκδοτο. Ενας ηλικιωμένος φτάνει στο νοσοκομείο για μια μεταμόσχευση καρδιάς. Οι γιατροί τού προτείνουν το όργανο ενός οκτάχρονου παιδιού. `Όχι`, λέει εκείνος, `η καρδιά αυτή είναι πολύ νεαρή`. Υστερα του προτείνουν την καρδιά ενός τραπεζίτη που πέθανε σε ηλικία 40 ετών. `Όχι, δεν την εμπιστεύομαι`. Η τελευταία πρόταση του γιατρού είναι η καρδιά ενός ηλικιωμένου διοικητή κεντρικής τράπεζας. `Αυτή την παίρνω. Είμαι σίγουρος ότι δεν λειτούργησε ποτέ!»

Και ο Ντράγκι πρόσθεσε: «Και η ιστορία μπορεί να λειτουργήσει με τον εγκέφαλο ενός υπουργού Οικονομικών…»...

Η εισαγωγή πάντως ήταν εντυπωσιακή...Η ομιλία είχε δοθεί στιςς 27 Φεβρουαρίου και έγινε η εισαγωγή ενός άρθρου της Le Nouvel Observateur που περιγράφει τον MR EKT…

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο Ντάγκι-Τραπεζιτών για να τονωθεί η οικονομία