ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανός Ιμάμης: «Το Ισλάμ στην Αλβανία προϋπήρχε των Οθωμανών»...

Αλβανός Ιμάμης: «Το Ισλάμ στην Αλβανία προϋπήρχε των Οθωμανών»...

Αλβανός μουσουλμάνος κληρικός διαδίδει ότι το Ισλάμ ως θρησκεία προϋπήρχε στα αλβανικά εδάφη πριν από τους Οθωμανούς.

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι το Ισλάμ έφθασε στα αλβανικά εδάφη, πολύ πριν από τους Οθωμανούς. Δεν πρέπει να λησμονείται και να παραμελείται το γεγονός ότι η ένταξη της χώρας μας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (σημ. τότε δεν υπήρχε αλβανικό κράτος) τους ανάγκασε να έχουν δεκάδες πρωθυπουργούς, υπουργούς και ανθρώπους στην εξουσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο ιμάμης Μουχάμεντ Σούταρι, σε συνέντευξή του στο 'Mapon'.

«Δυστυχώς», είπε «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας που εξακολουθούν να υποφέρουν από την ιδεολογία που τους κληρονόμησε το σκοτεινό κομμουνιστικό καθεστώς, που τροφοδότησε με υστερία την ισλαμοφοβία με ιδιαίτερη προπαγάνδα, κατά τα χρόνια εκείνα. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να προσευχόμαστε στον Αλλάχ, χωρίς φόβο», είπε ο ιμάμης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» της Μέσης Ανατολής, υποστήριξε ότι «η Αλβανία αποτελεί μέρος του Χαλιφάτου», [Shqipëria është pjesë e Kalifatit], αλλά επεσήμανε, επίσης, ότι «η Αλβανια είναι μία χώρα που φιλοδοξεί να προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα τέτοια κατεύθυνση», συνέχισε, «υπάρχει μια σαφής πορεία», «από την άλλη πλευρά, παρά τα όσα βλέπουμε και ακούμε για την έλλειψη ασφάλειας, δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες, εθνοκάθαρση και θρησκευτικοί πόλεμοι στο όνομα του Ισλάμ, όπως γίνεται κυρίως στη Συρία και το Ιράκ, θα ήθελα να πω ότι αυτά δεν είναι μόνο το Ισλάμ», τόνισε ο Ιμάμης, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Λάιμ.

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

O νέος Ακόλουθος Άμυνας στο Κάιρο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Διαβάστε επίσης