ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο εργοστάσιο παραγωγής των μαχητικών Σουχόι

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο εργοστάσιο παραγωγής των μαχητικών Σουχόι

Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι υποτελής άλλων χωρών. Για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και της πολιτιστικής της ταυτότητας θα πρέπει να αναπτύξει την αμυντική τεχνολογία, χωρίς να λησμονεί την πνευματικότητα, είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών, Κύριλλος, όπως σημειώνει το Ria Novosti.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άπω Ανατολή, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (РПЦ) την Τρίτη, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της αεροπορίας ‘Γκαγκάριν’ Χόλντινγκ «Σουχόι» στο Αμούρ στην περιφέρεια Κομσομόλσκ, όπου φτιάχνονται τα διάσημα μαχητικά SU (Су) και άλλες στρατιωτικο-βιομηχανικές παραγωγές.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι υποτελής. Η Ρωσία δεν είναι ένα συγκεκριμένο κράτος, αλλά ολόκληρος πολιτισμός, μια πλούσια ιστορία, ένα μείγμα πολλών πολιτισμών, μια τεράστια δύναμη, συμπεριλαμβανομένης και της πνευματικής. Για να είμαστε σε θέση να οικοδομήσουμε την κυριαρχία στη ζωή μας θα πρέπει να έχουμε την ευκαιρία (εάν κριθεί απαραίτητη) να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος σε ομιλία του στους χιλιάδες εργαζομένους του τεράστιου εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, η ρωσική παραγωγή ‘Σουχόι’ είναι από τις καλύτερες στο κόσμο και αυτό «ο καθένας το γνωρίζει, τόσο οι φίλοι μας όσο και οι εταίροι μας». Τόνισε ότι η προστασία της Πατρίδας είναι η ανάγκη για την ανάπτυξη, όχι μόνο της επιστήμης, της μηχανικής σκέψης και οι νέες τεχνολογίες, αλλά και η πνευματικότητα που κρύβεται πίσω από το αίσθημα ευθύνης, η εμπιστοσύνη και το καθήκον.

«Αρχικά σκέφθηκα, τι θα μπορούσε να πει, ένας ιερέας που επισκέπτεται το εργοστάσιο όπου παράγονται στρατιωτικά αεροσκάφη;

Πραγματικά δεν έχει τίποτε να πω. Η κατάσταση της ψυχής μας, εξαρτάται από το πώς δουλεύουμε και τα αποτελέσματα που θα επιτευχθούν. Στον 21ο αιώνα, εάν δεν έχουμε πίστη, θα καταστούμε άψυχα ρομπότ που θα καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό...

Περισσότερο από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, χρειαζόμαστε την πνευματικότητα» είπε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο