ΚΟΣΜΟΣ

Όλα για όλα στη συνάντηση με τη Μέρκελ

Όλα για όλα στη συνάντηση με τη Μέρκελ

"Φοροελαφρύνσεις ή κάλπες". Μ' αυτό το δίλημμα θα ανέβει την επόμενη Τρίτη στο Βερολίνο ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί από τον Ιούνιο, ωστόσο επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ημέρες και σχετίζεται με τη διάθεση Σαμαρά να προχωρήσουν μία σειρά από φοροελαφρύνσεις ως ανάχωμα στη δημοκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφει και την τρέχουσα χρονιά η ελληνική οικονομία θα είναι και πάλι το βασικό όπλο του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου αρχίζουν να ζητούν δειλά δειλά χαλάρωση ορισμένων όρων, πάνω στη βάση της φερεγγυότητας που έχει δείξει η Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια.

Από την Καγκελαρία πάντως τηρείται σιγή ιχθύος για τις προθέσεις της σιδηράς κυρίας της Ευρώπης, ωστόσο δε διαφαίνεται καμία διάθεση για "δωράκια" στους Έλληνες αυτή την περίοδο.

Το μεγάλο ζήτημα που γεννάται βέβαια είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός δεν πάρει όσα ζητήσει, διότι οι κάλπες το Νοέμβρη αρχίζουν ολοένα να πλησιάζουν...

Διαβάστε επίσης

Στο νοσοκομείο ο Χρήστος Παππάς