ΚΟΣΜΟΣ

Ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury αμφιβάλει αν υπάρχει Θεός! (βίντεο)

Ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury αμφιβάλει αν υπάρχει Θεός! (βίντεο)

Ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury παραδέχτηκε πως έχει αμφιβολίες για την ύπαρξη του Θεού και αποκάλυψε ότι, σε πρόσφατη βόλτα το πρωί με τον σκύλο του, αναρωτήθηκε γιατί ο Παντοδύναμος παρέλειψε να παρέμβει για να αποτρέψει μια αδικία.

Σε μια ανάλαφρη αλλά και προσωπική συνέντευξη μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους σε καθεδρικό ναό του Μπρίστολ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Justin Welby, δήλωσε: «Υπάρχουν στιγμές, σίγουρα, όπου αναρωτιέται κανείς "Υπάρχει Θεός; Πού είναι ο Θεός;"

Ο Welby γρήγορα πρόσθεσε ότι , ως ηγέτης της 80 εκατομμυρίων παγκοσμίως Αγγλικανικής κοινότητας, "μάλλον δεν είναι αυτό που ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury πρέπει να πει".

Νωρίτερα, το BBC Bristol της Lucy TEGG, ο φορέας που έπαιρνε την συνέντευξη, του θύμισε το βάρος των λεγομένων του. "Έχετε ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της πίστης στην κοινότητα σε όλο τον κόσμο," δήλωσε ο TEGG.

"Το έχω παρατηρήσει," απάντησε ο Welby χαριτολογώντας.

Ο TEGG στη συνέχεια ρώτησε: "Έχετε ποτέ αμφιβολία;"

Κι ο Welby απάντησε: "Ναι έχω. Με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην πραγματικότητα. Είναι μια πολύ καλή ερώτηση Αυτό σημαίνει ότι έχω να σκεφτώ τι πάω να πω και να κάνω.....". Και πρόσθεσε: "Αγαπώ τους Ψαλμούς, αν κοιτάξετε ο Ψαλμός 88 είναι γεμάτος αμφιβολία."

Ο Welby είπε ακόμη ότι οι αμφιβολίες του, ήταν συχνό φαινόμενο, και προχώρησε στην εξιστόρηση ενός πρόσφατου περιστατικού ένα πρωί κατά τη διάρκεια του τρεξίματος με το σκύλο του.

«Τις προάλλες προσευχόμουν όπως έτρεχα και εγώ κατέληξα να λέω στον Θεό:«Κοιτάξτε, όλα αυτά είναι πολύ καλά, αλλά δεν είναι καιρός να κάνατε κάτι - αν είστε εκεί»- το οποίο δεν είναι αυτό που θα έπρεπε πιθανόν ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury πρέπει να πω.

Αργότερα, στη συνέντευξη, ο Welby είπε ότι ήταν βέβαιος, ωστόσο, για την ύπαρξη του Ιησού, ακόμη και για την παρουσία Του δίπλα του.

Πηγη agioritikovima.gr

Διαβάστε επίσης

Ενα ασυνήθιστο δώρο στον Πατριάρχη Μόσχας