ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μας ζητήσουν οθωμανικά μνημεία!

Απίστευτο: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μας ζητήσουν οθωμανικά μνημεία!

Το «Κέντρο Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» ( IRCICA) του «Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας» (OIC) ετοιμάζει να στήσει θέμα με δήθεν οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα που δήθεν ανήκαν σε μουσουλμανικά ιδρύματα και ότι πρέπει να επιστραφούν.

Το θέμα προκύπτει από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Today's Zaman" για αντίστοιχο θέμα για την Βουλγαρία και συγκεκριμένα από ανταπόκριση του κ. Μινχάτς Τσελίκ από την Κων/λη με τίτλο « Bulgaria to return Ottoman properties to Muslim Foundations».

Σε αυτή αναφέρεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) αν οι έρευνες αποδείξουν ότι οθωμανικά μνημεία στην Βουλγαρία ανήκαν σε μουσουλμάνους, τότε η βουλγαρική κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαδικασίες επιστροφής τους στα μουσουλμανικά μειονοτικά Ιδρύματα στην Βουλγαρία .

Η βουλγαρική κυβέρνηση προτίθεται να τα επιστρέψει, αν υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις.

Η εφημερίδα εν συνεχεία, αναφέρει ότι ο Διευθυντής του IRCICA κ. Halit Eren ανέφερε στον δημοσιογράφο ότι παρόμοιες έρευνες του IRCICA θα ξεκινήσουν και σε άλλες βαλκανικές χώρες όπως η Ελλάδα και η «Μακεδονία» (FYROM).

Μάλλον θα μπέρδεψε τη χώρα μας με κάποια άλλη... Αλλιώς δεν υπάρχει λογική εξήγηση!