ΕΛΛΑΔΑ

Διαγωνισμός για την εισαγωγή 20 νέων Ακολούθων Πρεσβείας στο ΥΠΕΞ

Διαγωνισμός για την εισαγωγή 20 νέων Ακολούθων Πρεσβείας στο ΥΠΕΞ

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, θα ξεκινήσει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο ειδικός διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία είκοσι (20) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ανάλογος διαγωνισμός έχει να πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο 2008, η διεξαγωγή διαγωνισμού για την εισαγωγή είκοσι υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στο Υπουργείο Εξωτερικών καθίσταται επιτακτική, όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου, αλλά και ενόψει των αυξημένων υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο 2014.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 35ο, να έχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) και, προκειμένου για άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νομίμως απαλλαγεί από αυτές.

Τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση, ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, τα εξεταστέα μαθήματα κ.λπ. ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 17/1999 (ΦΕΚ Α΄10) καθώς και στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους, συνοδευόμενη από πρόσφατη φωτογραφία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.

Η υποβολή γίνεται είτε αυτοπροσώπως (ή μέσω τρίτου, με σχετική εξουσιοδότηση) είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για το διαγωνισμό των Ακολούθων» στο Υπουργείο Εξωτερικών, ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα – Γραφείο 208 (ώρες 11:00-13:00 καθημερινά, τηλ.: 210-3681139, 3681138). Η εμπρόθεσμη ταχυδρομική αποστολή αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα παρέχονται από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 3 (ισόγειο – Στοά Δαβάκη, τηλ.: 210-3682045) ενώ αναλυτικές πληροφορίες και τα απαραίτητα έγγραφα μπορούν να αναζητηθούν στο σύνδεσμο: www.mfa.gr/dinatotites-epaggelmatikis-stadiodromias-sto-ypex/diplomatikos-klados/.