ΕΛΛΑΔΑ

Haberler: «Πόλεμος» των υποψηφίων δημάρχων για το τζαμί στην Αθήνα

Haberler: «Πόλεμος» των υποψηφίων δημάρχων για το τζαμί στην Αθήνα

Το τζαμί στην Αθήνα και η διαμάχη των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας για την ανέγερσή του, έγινε θέμα στην τουρκική εφημερίδα Haberler.

Το δημοσίευμα παραθέτει και τις απόψεις των υποψηφίων τοπικών αρχόντων στην ελληνική πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Η ανέγερση ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι μια διεθνής υποχρέωση είπε ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης.

Ο υποψήφιος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας- συνεχίζει το δημοσίευμα- για δήμαρχος στην Αθήνα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, είπε ότι αν εκλεγεί θα προτείνει ένα ευρύ δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Εν τω μεταξύ, η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σχετικα με την ανέγερση ενός μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, θα βλάψει τη διεθνή φήμη της Ελλάδας, δήλωσε ο Γιώργος Γαλάτσης από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, την περασμένη εβδομάδα.

Το ελληνικό κοινοβούλιο, ωστόσο, ενέκρινε το 2011, ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός τζαμιού στην Αθήνα, μετά από αιτήματα χιλιάδων μουσουλμάνων κατοίκων".

Τέλος, υποστηρίζει πως η Αθήνα έχει επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, γιατί είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να λειτουργεί τζαμί, σημειώνει το Haberler.

Διαβάστε επίσης

Καμίνης: Διεθνής υποχρέωση το τζαμί στην Αθήνα