ΕΛΛΑΔΑ

Τον Ιούνιο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Τον Ιούνιο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Σε έκτακτη Ιερά Σύνοδο, που χρονικά τοποθετείται τον Ιούνιο, πρόκειται να γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, ο οποίος θα καταλάβει τη χηρεύουσα θέση του μακαριστού Θεόκλητου.

Ο «Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδας», ορίζει ότι η εκλογή ενός νέου Μητροπολίτη πρέπει να γίνει το αργότερο µέσα σε ένα 6µηνο από τη στιγµή που θα χηρεύσει κάποιος µητροπολιτικός θρόνος.

Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης, κάτι που αναμένεται να γίνει στην περίπτωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων, αφενός λόγω της σπουδαιότητας που έχει για την Εκκλησία της Ελλάδος, αφετέρου λόγω των πολλών προβλημάτων, κυρίως οικονομικών, που αντιμετωπίζει.

Υποψήφιοι είναι κατ’ αρχήν όλοι οι εγγεγραµµένοι στον κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίµων (περίπου 350 κληρικοί). Ο κατάλογος αυτός δεν δίνεται στη δηµοσιότητα, παρά μόνο δηµοσιεύονται κάθε φορά τα ονόµατα όσων γράφονται για πρώτη φορά, προκειµένου να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις κατά της εκλογής τους. Η δηµοσίευση γίνεται στο περιοδικό «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» που είναι το επίσηµο ∆ελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος