ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ρώσοι επιλέγουν μόνο την Ελλάδα για διακοπές!

Οι Ρώσοι επιλέγουν μόνο την Ελλάδα για διακοπές!

Μειωμένη εως και 50% είναι η κίνηση των ρώσων τουριστών προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς στο τελευταίο εξάμηνο του 2014. Μοναδική εξαίρεση η Ελλάδα!

Σύμφωνα με δήλωση της γραμματέως τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, Ιρίνα Τιούρινα, η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανατίμηση του ευρώ, στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας. «Ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ευρώπη μειώθηκε σημαντικά. Βάση των εκτιμήσεών μας, μιλάμε για μείωση που σε κάποιες χώρες φτάνουν το 40 με 50%. Μόνη εξαίρεση η Ελλάδα , όπου οι κρατήσεις παραμένουν υψηλές» δήλωσε η Τιούρινα.

Σύγχυση με τις κυρώσεις

Αν και οι κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία η Δύση λόγω της ουκρανικής κρίσης δεν αφορούν στους τουρίστες, εντούτοις, όπως λέει η Τιούρινα, έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση, με τους ρώσους πολίτες να ανησυχούν για το κατά πόσο θα μπορούν θα αποκτήσεις θεώρηση της βίζας προκειμένου να ταξιδέψουν σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό.
«Ζητούμε καθημερινά από τις πρεσβείες και τα προξενεία μας να ενημερώνουν τους πολίτες πως οι κυρώσεις δεν αφορούν τους απλούς πολίτες, πόσο μάλλον τους τουρίστες» είπε η Τιούρινα, επιβεβαιώνοντας πως μέχρι στιγμής οι ταξιδιωτικού πράκτορες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με την έκδοση βίζας.

«Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη σεζόν για την ταξιδιωτική βιομηχανία σε όλον τον κόσμο- Τα πράγματα είναι χειρότερα και από την κρίση του 2008. Και βέβαια να τονίσουμε πως παρατηρείται διεθνών μεγάλη μείωση της καταναλωτικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο στον τουριστικό», κατέληξε η εκπρόσωπος της Ένωσης.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα-Ρωσία: Σε ετοιμότητα για επίλυση προβλημάτων σχετικά με τον τουρισμό!