Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα διεθνής συκοφάντηση της Ελλάδας από Τούρκους Θράκης

Νέα διεθνής συκοφάντηση της Ελλάδας από Τούρκους Θράκης

Διαβάστε τι απερίγραπτες συκοφαντίες είπε σε βάρος της Ελλάδας σε σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη η Περβίν Χαϊρουλλάχ, του τουρκικού προξενείου .

Ο λόγος για τον περιβόητο «Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD), που μετείχε σε σύνοδο στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, με θέμα «Διακρίσεις σε βάρος μουσουλμάνων και οδηγίες/προσανατολισμοί για τους εκπαιδευτικούς για τον αγώνα ενάντια στην μισαλλοδοξία». Εκεί λοιπόν εκ μέρους του BTAYTD παρέστη το μέλος του συλλόγου (και ακόμη Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ) Περβίν Χαϊρουλλάχ, όπως διαβάζουμε στο proxeneio-stop..

Τι είπε τώρα η εν λόγω κυρία στη συγκεκριμένη εκδήλωση; Κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα, αυτή τη φορά μάλιστα για τα σχολικά βιβλία της που… προάγουν το μίσος κατά των Τούρκων (ναι, μιλάμε για τα βιβλία που διαπράττουν το… μέγα λάθος να αναφέρουν πως η Σμύρνη κάηκε το 1922 και ο Χρυσόστομος δολοφονήθηκε, και για τα οποία είχε προ εβδομάδων διαμαρτυρηθεί και η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») και δεν έχασε και την ευκαιρία βεβαίως να διανθίσει τις γελοιότητές της και με άλλα απύθμενα ψεύδη, όπως η αναφορά στη δήθεν επίθεση των Χρυσαυγιτών στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» ή σε 1-2 αντιτουρκικά συνθήματα σε τοίχους, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο απειροελάχιστα, αλλά όλα δείχνουν ότι αποτελούν και προβοκάτσιες κάποιων τουρκοφρόνων ομοϊδεατών της.

Η Χαϊρουλλάχ έδωσε έμφαση στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και είπε ότι στα βιβλία που θα διδαχτούν στην Στ΄ Δημοτικού εμπεριέχονται φράσεις προκατάληψης ενάντια στους Τούρκους, κάτι που, όπως είπε, επηρεάζει τα νεαρά μυαλά και τα εξωθεί στο έγκλημα. Ως παράδειγμα ανέφερε την επίθεση της οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις 6 Αυγούστου στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, το σύνθημα ¨Πιο καλός Τούρκος ο νεκρός Τούρκος¨ που γράφτηκε στον τοίχο του νεκροταφείου Μπεκτασί, και την φράση ¨Έξω οι Τούρκοι¨. Επίσης η Χαϊρουλλάχ περιέγραψε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Παιδείας, όταν στις 17 Αυγούστου εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας του έστειλαν επιστολή σχετικά με τα βιβλία Ιστορίας, και είπε ότι οι νέοι λόγω των εκφράσεων προκατάληψης μαθαίνουν πως ο γείτονας τους είναι εχθρός, κάτι που ανοίγει τον δρόμο στην μισαλλοδοξία…

Επίσης ανέφερε πως στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελλάδας δεν υπάρχει εκπρόσωπος της μόνης αναγνωρισμένη μειονότητας, της Τουρκικής (από πότε…αναγνωρισμένης;), και ότι παρά το ότι στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας υπάρχει ειδική γραμματεία για τη μειονότητα δεν παρευρίσκεται εδώ κάποιος εκπρόσωπος (σ.σ. προφανώς εδώ υπονοείται ότι δεν υπάρχει τουρκόφρονας εκπρόσωπος, όπως βεβαίως πολύ θα ήθελε η κυρα-Χαϊρουλλάχ), κάτι που δείχνει πως λαμβάνονται αποφάσεις για τη μειονότητα χωρίς αυτήν».