Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κόντρα Παυλόπουλου - Μεϊμαράκη

Κόντρα Παυλόπουλου - Μεϊμαράκη
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις του Προέδρου της Βουλής το τελευταίο διάστημα.

Η πρόταση που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης για αλλαγή του καθεστώτος της συνταγματικής αναθεώρησης φαίνεται πως δεν έγινε αποδεκτή με τον καλύτερο τρόπο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρώην Γραμματέας του κόμματος πρότεινε μία πιο ευέλικτη διαδικασία, μέσα από την οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να αλλάξουν κρίσιμα άρθρα του Συντάγματος και όχι με τη σημερινή λογική που απαιτεί την ωρίμανση τους μέσα από την εφαρμογή στην καθημερινότητα.

Ο επικεφαλής μάλιστα της γαλάζιας Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης Προκόπης Παυλόπουλος δεν έκρυψε μάλιστα τη δημόσια διαφωνία του, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στα 31 σημεία της Νέας Δημοκρατίας, ούτε έχει λάβει ανάλογη κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό για να προχωρήσει.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η λογική της πρότασης Μεϊμαράκη συγκρούεται ευθέως με το άρθρο 110 του υφιστάμενου Συντάγματος, κάτι που θα παρήγαγε το μοναδικό φαινόμενο μια συνταγματική αναθεώρηση να μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική...

Σχετικές ειδήσεις