Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τα γραπτά μένουν: Οι 182 και ο... Αβραμόπουλος

Τα γραπτά μένουν: Οι 182 και ο... Αβραμόπουλος

Από την Παρασκευή 21/11/2014 το Newsbomb.gr έγκυρα και έγκαιρα σας ενημέρωσε με αποκλειστικό ρεπορτάζ για όλο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, αλλά και για τα όσα διαρρέουν στο Μαξίμου για τους 182 βουλευτές που όπως ισχυρίζονται έχουν... στο τσεπάκι τους.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «ΑΠΟ ΤΟΥΣ 174 ΣΤΟΥΣ... 182 ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ» σας περιγράψαμε την «εκλογική αριθμητική» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τονίσαμε ότι παρά το γεγονός ότι τα «κουκιά» - μετρώντας τα με όρους δημοσιογραφικούς - δεν είναι πάνω από 174, στο Μαξίμου διαρρηγνύουν ότι έχουν πάνω από 180.

Σήμερα το γράφουν οι περισσότερες κυριακάτικες εφημερίδες. Είναι πρωτοσέλιδο στο Έθνος και στον Ελεύθερο Τύπο με τίτλο «Η συμφωνία με τρόικα θα κλειδώσει τους 180».

Στο ίδιο ρεπορτάζ της Παρασκευής σας αποκαλύψαμε ότι ένα από τα σχέδια Σαμαρά - Βενιζέλου είναι να προτείνουν για τη θέση του Προέδρου τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αν και καμία πλευρά δεν επιβεβαιώνει επισήμως κάτι τέτοιο.

Σήμερα, το «Έθνος της Κυριακής»... αποκαλύπτει ότι το θέμα Αβραμόπουλου ετέθη ακριβώς έτσι και μάλιστα σε δύο συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Βεβαίως όλα αυτά είναι πλέον στον αέρα αφού το πολιτικό σκηνικό είναι πιο ρευστό από ποτέ, τόσο λόγω της στασιμότητας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όσο και λόγω της εμπλοκής που δημιουργεί στο ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Εμπλοκή που ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την κυβερνητική σταθερότητα.

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου (την Πέμπτη 20/11/2014) και ενώ όλα τα ΜΜΕ έγραφαν ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αμέσως σας αποκαλύψαμε ότι υπήρχε κλίμα καχυποψίας και ότι ο Βενιζέλος δεν πήρε καμία απολύτως απάντηση από τον ΓΑΠ.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΓΑΠ» σας ενημερώσαμε ότι κανένας πάγος δεν έλιωσε και καμία γέφυρα επαφής μεταξύ των δύο ανδρών δεν βρέθηκε.

Σήμερα, όλος ο κυριακάτικος Τύπος έχει αναλωθεί στο κακό κλίμα των σχέσεων ΓΑΠ και Βενιζέλου και στο ενδεχόμενο διαγραφής του πρώτου, χωρίς να μας εξηγούν «πώς ο Βενιζέλος θα διώξει τον ΓΑΠ από το ΠΑΣΟΚ, όταν στις εκλογές δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ αλλά Δημοκρατική Παράταξη;».

Σχετικές ειδήσεις