Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Παπανδρεϊκοί» εναντίον «Βενιζελικών»

«Παπανδρεϊκοί» εναντίον «Βενιζελικών»

Τι ετοιμάζουν οι φίλοι του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου - Δείτε το βίντεο-μανιφέστο που ετοιμάζουν και τη συγκέντρωση στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο φαίνεται πως ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα των οπαδών του πρώην Πρωθυπουργού, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα οργανώνονται ανά την Ελλάδα.

Με όχημα την «Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού δικτύου», προγραμματίζουν μάλιστα την πρώτη τους συγκέντρωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την προσεχή Παρασκευή, με την πρόσκληση της εκδήλωσης να κάνε το γύρο του διαδικτύου.

Με τίτλο «Εμείς Πάμε, Εσύ θα έρθεις», χρησιμοποιούν το προεκλογικό σύνθημα «Πάμε», το οποίο πολλές φορές επαναλάμβανε ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές του 2009, σε μία προσπάθεια να ξυπνήσουν αντανακλαστικά αποστασιοποιημένων οπαδών του κόμματος. Για την καλύτερη διάδοση της κίνησης έχει δημιουργηθεί και σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο, ενώ ολόκληρο το κείμενο πρόσκληση αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Πάμε από τη βάση, λοιπόν, κάνοντας το Ξεκίνημα από την Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, στο Βελλίδειο -εκεί, θα τα πούμε όλα αναλυτικά. Πάμε να εξηγήσουμε τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα, να περιγράψουμε το ιδεολογικό μας στίγμα, να μιλήσουμε για τα πολιτικά μας οράματα. Πάμε να αμβλύνουμε τις κοινωνικές ανισότητες, να αλλάξουμε τους θεσμούς, τις νοοτροπίες, τις πρακτικές... Πάμε να επαναθεσμοθετήσουμε την εξουσία, να ανακατανείμουμε τον πλούτο, να επαναθεμελιώσουμε αρχές και αξίες. Πάμε να υποστηρίξουμε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία, να χτίσουμε την «μεταπελατειακή» Ελλάδα. Πάμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας έκφραση, να βρούμε τα αδρανή ή απογοητευμένα κοινωνικά ρεύματα και τάσεις και να γίνουμε ένα. Πάμε να μιλήσουμε για συμμετοχή, για συλλογική ευθύνη, για δημοκρατία. Πάμε να εξηγήσουμε πώς μπορεί αυτό να γίνει πράξη. Πάμε να γίνουμε το παράδειγμα για όλους αυτούς που έχουν βάλει την προσωπική τους επιβίωση πάνω από την παράταξη και τη χώρα. Πάμε να δώσουμε τη μάχη στην κοινωνία, όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί, συντονισμένα, συγκροτημένα, παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πάμε να ξαναβγούμε στους δρόμους, με όχημα τις δυνατότητές μας. Πάμε να δημιουργήσουμε μία κινηματική πλατφόρμα δικτύωσης, από τη βάση, εκεί όπου παράγεται πάντα η πολιτική. Πάμε να ανάψουμε πολλές μικρές φωτιές ελπίδας, αφήνοντας τους εαυτούς μας πίσω και βάζοντας μπροστά την άποψή μας. Πάμε να σηκώσουμε τις ιδέες μας ψηλά»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ