Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Προτάσεις της ΝΔ για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Προτάσεις της ΝΔ για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Φωτιές στους δικηγορικούς συλλόγους έχει βάλει το σχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις και στη Νέα Δημοκρατία κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα προκειμένου η αποχή των δικηγόρων να μην πάρει γενικευμένες διαστάσεις το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό, ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος επισκέφθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου προκειμένου να του καταθέσει προτάσεις για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Ενδεικτικά, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κατάργηση ης προφορικής διαδικασίας στην τακτική διαδικασία της πολιτικής δίκης, την αλλαγή της σειράς των προνομίων στον πλειστηριασμό, τις πολλαπλές κατασχέσεις και τη διατήρηση του δικαστικού ενσήμου για τις αναγνωριστικές αγωγές και των παραβόλων για την άσκηση ενδίκων μέσων.

Ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος είναι και δικηγόρος, ζήτησε να μην αποκλείεται, αλλά να αποφασίζεται κατά την προφορική συζήτηση από το δικάζοντα δικαστή, παρουσία των δικηγόρων, ο οποίος θα κρίνει ποιες υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης με μάρτυρες και συνεπώς θα εξετάζονται οι μάρτυρες.

Σχετικές ειδήσεις