Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

SZ: Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διαπραγματευθεί κιόλας αυτήν την εβδομάδα

SZ: Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διαπραγματευθεί κιόλας αυτήν την εβδομάδα

Ο γερμανικός τύπος εστιάζει στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Κοινός τόπος η επισήμανση ότι σχεδόν το σύνολο των στελεχών της στερούνται πολιτικής εμπειρίας.

Χαρακτηριστική είναι σχετική ανταπόκριση της Süddeutsche Zeitung από την Αθήνα, η οποία κάνει λόγο για «κυβέρνηση αρχαρίων» και επίσημαίνει μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα με πολιτικό όρκο.

Η εφημερίδα του Μονάχου κάνει ειδική αναφορά στα πρόσωπα των Γιάνη Βαρουφάκη και Πάνου Καμμένου, υπογραμμίζοντας ότι «ένας ακραιφνής πολέμιος της λιτότητας γίνεται υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα διαπραγματευθεί κιόλας αυτήν την εβδομάδα με την ΕΕ», σημειώνει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην επίσκεψη του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή. «Ο δεξιός λαϊκιστής Καμμένος ηγείται του υπουργείου Άμυνας», σημειώνει η εφημερίδα, δημοσιεύοντας ένα πορτρέτο του προέδρου των ΑΝΕΛ.

«Στον κόσμο του Πάνου Καμμένου υπάρχουν πολλοί εχθροί», σχολιάζει η αρθρογράφος αναφερόμενη σε δηλώσεις του περί «κατοχής» της Ελλάδας από την τρόικα και σε κινήσεις με αντιγερμανική διάσταση. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «είναι γνωστές δηλώσεις του, οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αντισημιτικές».

DW

Σχετικές ειδήσεις