Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Ο Τσίπρας φαίνεται ότι αναγνωρίζει τα σημάδια των καιρών»

«Ο Τσίπρας φαίνεται ότι αναγνωρίζει τα σημάδια των καιρών»

Η Tageszeitung του Βερολίνου σημειώνει: «Ο Τσίπρας φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει τα σημάδια των καιρών και θέλει να προτείνει έναν συμβιβασμό στους πιστωτές: εάν συμφωνήσετε στη μείωση του χρέους, θα κάνω τις μεταρρυθμίσεις, που ο Σαμαράς δεν ήταν πια πρόθυμος να κάνει.

Στην πραγματικότητα και η ΕΕ το ίδιο κάνει αλλά αντίστροφα: εάν υλοποιήσετε τις μεταρρυθμίσεις θα σας βοηθήσουμε στη μείωση του χρέους. Έχουμε λοιπόν τώρα μια συμφωνία;

Δύσκολο να πει κανείς, κυρίως γιατί δεν πως η νέα αριστερή κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τις αγαθοεργίες. Νέες πιστώσεις αποκλείονται για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μίλησε για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ίσως ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης να δίνει ένα καλό παράδειγμα.

Θα επαναπροσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες, δήλωσε. Τα χρήματα θα τα βρει από μείωση των δαπανών από το υπουργείο του και όχι από νέες πιστώσεις. Τα χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν εάν μόνο φύγουν από το υπουργικό γραφείο, μερικοί «σύμβουλοι», δήλωσε ο Βαρουφάκης. Ενδιαφέρουσα σκέψη. Πώς δεν την έκανε κανείς μέχρι σήμερα;»

Σχετικές ειδήσεις