Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ανέγερση οθωμανικού τζαμιού στη Σκόδρα της Αλβανίας

Ανέγερση οθωμανικού τζαμιού στη Σκόδρα της Αλβανίας

Τούρκικο δημοσίευμα αναφέρεται στην κατασκευή ενός τεμένους στην πόλη Σκόδρα της Αλβανίας, και είναι εντυπωσιακό που το χαρακτηρίζει ως «οθωμανικό»- Osmanlı camisi.

Το τζαμί της Σκόδρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι έτοιμο στα μέσα Φεβρουαρίου και θα εξυπηρετήσει τους 5.300 ανθρώπους που ζούνε στην πόλη.

Η δημιουργία του, όπως είναι φυσικό, γίνεται με χρηματοδότηση της Τουρκίας και άρχισε η κατασκευή του το 2012 «αφού έγινε το σχέδιο και ελήφθη η (οικονομική) υποστήριξη από την Τουρκία», όπως σημειώνει η εφημερίδα 'Γενί Σαφάκ'.

Για την ανέγερσή του μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη, 98 τόνοι σιδήρου, 75 τόνοι μαρμάρου και 22 τόνοι μολύβδου που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του θόλου.

Το Οθωμανικό τζαμί θα έχει μιναρέ ύψους 40 μέτρων και ο κύριος θόλος του, θα περιβάλλεται από 14 μικρούς τρούλους, γράφει το δημοσίευμα.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία θα χρηματοδοτήσει και το μεγάλο τζαμί στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, Τίρανα, και μέσα στο 2015 θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις